Ga naar de inhoud

Nieuwe weesfietsenactie op station Sassenheim

18 januari

Op woensdag 18 januari krijgen alle fietsen op station Sassenheim een groen label

We gaan bij het station Sassenheim weer weesfietsen verwijderen. Met deze actie pakken we overlast van de weesfietsen aan. Weesfietsen zijn fietsen die al lang op één plaats staan en geen eigenaar lijken te hebben. Staat uw fiets er al lang? Zorg dat u hem snel weghaalt!

Weesfietsenactie

We starten op woensdag 18 januari 2023 met de weesfietsenactie bij station Sassenheim. Alle fietsen krijgen een groene label, zodat de opsporingsambtenaren kunnen zien welke fietsen langer dan 28 dagen op dezelfde plaats zijn gestald.

Na die periode krijgen deze fietsen een rode label, met een termijn waarbinnen de fiets moet worden verwijderd. Als de eigenaar de fiets niet binnen deze termijn heeft verwijderd, doet de gemeente dat. De fietsen worden dertien weken opgeslagen bij de voormalige milieustraat Sassenheim. 

Verwijderen weesfietsen

Weesfietsen nemen in de fietsenstalling te veel plaats in. Daardoor hebben andere fietsers vaak geen ruimte om hun fiets in de stalling te zetten en worden ze buiten geplaatst. Dat ziet er niet alleen netjes uit. Maar ook fietsendieven hebben meer kans omdat de fiets niet kan worden vastgezet. Reden voor de gemeente om de weesfietsen te gaan verwijderen. Fietsen die langer dan 28 dagen onafgebroken op één plaats staan worden verwijderd.

 

Ga naar het begin