Nieuwe cursus Politiek Actief start eind oktober

13 september

Wil je weten hoe lokale politiek werkt en waar je terecht kan met je ideeën en opinie?

Politiek actief 2021

Vraagt je jezelf wel eens af hoe beslissingen worden genomen in de gemeenteraad? En denk je weleens: dat kan beter? Volg dan de gratis cursus Politiek Actief. 

De gemeenteraad Teylingen organiseert in oktober en november een nieuwe reeks, je bent van harte welkom! 

‘Interessant kijkje in de keuken van de gemeente’

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de gemeente en de lokale politiek. De cursus is ook heel geschikt voor iedereen die interesse heeft om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn.

De cursus is al vele jaren een succes. Veel inwoners die nu betrokken zijn bij een lokale politieke partij of zich anderszins inzetten voor de Teylingse samenleving hebben ook deze cursus gevolgd. In het najaar 2021 organiseren we alweer de achtste reeks.

Inhoud cursus

De cursus bestaat uit 5 avonden. Onder leiding van een deskundige cursusleider van ProDemos vergroten deelnemers hun kennis over de politiek in het algemeen. Ook krijg je uitleg over de gemeentelijke politiek en doen cursisten vaardigheden op als debatteren. De cursusleider wordt ondersteund door mensen die al actief zijn in het Teylingse bestuur, zoals de burgemeester, raadsleden en de griffier.

Aanmelden

Op woensdag 27 oktober gaat de cursus van start, aanmelden is mogelijk tot 1 oktober. Van deelnemers wordt verwacht dat ze minimaal vier van de vijf cursusavonden bijwonen. Er kunnen 15 personen deelnemen aan de cursus, afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen. 

Informatie of aanmelden

Stuur een mail naar gemeenteraad@raadteylingen.nl of bel: 0252 - 43 32 18. Na je aanmelding bespreekt de griffie kort met jou wat jouw motivatie is om mee te doen. Meer informatie over het programma en deelname vind je op onze pagina 'Politiek actief'.

Ga naar het begin