Ga naar de inhoud

‘Meest hondvriendelijke’ gemeente van Nederland!

14 oktober

We zijn uitgeroepen tot de ‘Meest Hondvriendelijke gemeente 2022’

Meest hondvriendelijke gemeente

Vanaf dit jaar wordt er jaarlijks een prijs uitgereikt aan de meest hondvriendelijke gemeente van Nederland. Meer dan 30.000 mensen is gevraagd gemeentes te nomineren en uiteindelijk is hieruit een top 3 gekozen: in willekeurige volgorde Gemeente Dronten, Heemstede en Teylingen.
 

Beoordeling

Een team van beoordelaars en een videoploeg zijn in deze drie gemeentes gaan kijken. De video’s uit de 3 gemeentes zijn gepubliceerd op de social media kanalen en websites van beide instanties, waarna leden en geïnteresseerden de video’s konden ‘liken’. Uiteindelijk heeft de jury onze gemeente tot winnaar van 2022 gekozen:

Winnaars  

In onze gemeente zijn in verhouding de meeste honden-losloopgebieden. De gemeente heeft losloopveldjes en er is op eiland Koudenhorn in Warmond een onbeperkt toegankelijk honden zwemstrand. Er wordt geen hondenbelasting gevraagd en toch zijn er in de hele gemeente ruim voldoende gratis poepzakjes en afvalbakken om deze in te gooien. En misschien wel het belangrijkste: er is een bewonersplatform genaamd Stichting Platform Hondenvrienden dat overlegt met de gemeente bij aanleg van nieuwe wijkjes en plannen om het zo fijn mogelijk te maken voor onze viervoeters. Dat er geluisterd wordt naar hondenbezitters is werkelijk een zeer positief punt in de beoordeling. Daar kunnen andere gemeentes van leren, zo denkt de jury.

De Raad van Beheer en de Hondenbescherming feliciteren ons van harte met de verkiezing. De verkiezing is een succes gebleken en zal in 2023 herhaald worden. 

 

Ga naar het begin