Kijk het Energiecollege online terug

7 april

Meer weten over gasvrije wijken en wind- en zonne-energie?

In pakweg anderhalf uur hebben de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen inwoners bijgepraat over de energietransitie. Ruim 250 mensen deden dinsdagavond 6 april live mee aan het online Energiecollege. De bijeenkomst bereidt inwoners voor op de meedenksessies die de gemeenten organiseren.

Kijk terug

Het Energiecollege is via deze link terug te kijken. Bij dagvoorzitter Reinout de Vries schuiven twee experts van Royal HaskoningDHV aan, die de gemeenten ondersteunen bij de technische doorrekeningen van de energietransitie. Christiaan Hoetz is adviseur warmte, en legt onder andere uit hoe we ook in de toekomst comfortabel kunnen wonen, als we onze huizen niet meer met aardgas kunnen verwarmen. Edward Pfeiffer is adviseur duurzame energie. Hij vertelt onder meer welke mogelijkheden er zijn om in de gemeenten duurzaam elektriciteit op te wekken. Ook de wethouders van de drie gemeenten geven hun visie op de energietransitie. Zij vinden het belangrijk dat iedereen zijn rol pakt, zowel inwoners en bedrijven als gemeenten en rijksoverheid. Ook benadrukken zij dat we nu pas met stap 1 bezig zijn van de vele stappen die nog volgen in de komende 30 jaar. 

Praat mee

De gemeente Teylingen organiseert dit voorjaar twee meedenksessies waarin inwoners kunnen aangeven wat zij belangrijk vinden in de energietransitie in Teylingen. De bijeenkomst over gasvrije wijken vindt plaats op 15 april en de bijeenkomst over wind- en zonne-energie op 18 mei. Hoewel deze sessies inmiddels vol zijn, kun je je toch nog inschrijven. Wij laten je dan per mail weten of er nog een plek vrijkomt. Als het nodig is, organiseren we een extra gelegenheid om mee te denken.

Ga naar het begin