Inloopavond nieuwe plannen de Waaier

18 oktober

Kom dinsdag 26 oktober naar de inloopavond over de nieuwe plannen op de plek van de Waaier

 

De Waaier

Tot een paar jaar geleden stond aan het Leerpad in Warmond, basisschool ‘de Waaier’. Omdat deze school is verhuisd naar een andere plek is dit terrein vrijgekomen. De gemeente onderzoekt op dit moment welke nieuwe plannen op deze plek passen.

Je bent van harte welkom op de inloopavond

Op dinsdag 26 oktober 2021 van 19.00 - 21.00 uur organiseren we een informatieavond over de mogelijke plannen op deze plek. De avond is in het bestuurscentrum van Voorhout, Raadhuisplein 1. Je bent van harte welkom. Kom tijdens de avond binnenlopen op het moment dat het jou uitkomt.

Plannen voor woningbouw en herstellen cultuurhistorische elementen

De plek van de voormalige basisschool ligt in het gebied “Beschermd dorpsgezicht”. Daarom hebben wij een integrale visie laten opstellen voor het gebied. De visie geeft aan dat deze plek zich leent voor woningbouw. Ook zien we kansen voor een kwaliteitsverbetering van het openbaar gebied en het terugbrengen van een aantal cultuurhistorische elementen. Zo kan een deel van wat er in het verleden bij de kerketuin van de St Matthias Kerk hoorde, worden hersteld. Verder kunnen we het Leerpad in zijn oorspronkelijke vorm (lengte) terugbrengen.

Voor een nadere uitwerking en invulling van het gebied hebben wij inmiddels ook een beeldkwaliteitsplan laten opstellen. Voor het bouwen van woningen zijn wij in gesprek met woonstichting Stek. Stek ziet een mogelijkheid voor de bouw van 16 sociale huurappartementen.

Waar gaat de inloopavond over?

Tijdens de inloopavond willen wij de visie en het beeldkwaliteitsplan met jou delen. Beiden zijn nog in concept. Ook vragen wij je om mee te denken over de invulling van het nieuwe deel van de kerketuin.

Verder hebben wij woonstichting Stek uitgenodigd voor een presentatie van een eerste ontwerp van een appartementencomplex op deze locatie.

De inloopavond en de regels rondom het coronavirus

Sinds kort geldt de 1,5 meter afstandsregeling niet meer. Het bestuurscentrum heeft een publieke functie en je hoeft daarom voor binnenkomst geen coronatoegangsbewijs te tonen.

Informatie na inloopavond

Kort na de inloopavond publiceren wij de nodige informatie op deze website.

Vragen?

Neem gerust contact op met Josephine Braam of Lindy van der Klaauw. Of bel ons via telefoonnummer 14 0252.

Ga naar het begin