Hoe kom ik aan een papieren coronatoegangsbewijs?

20 oktober

Lees er hier alles over

Samen tegen corona

Bij de gemeente krijgen we veel vragen over het digitale coronatoegangsbewijs met de QR-code. Sommige inwoners hebben geen smartphone of DigiD of vinden het omgaan met een app lastig. Het alternatief is een papieren coronatoegangsbewijs. Hoe kom je hieraan?

Je kan een papieren coronatoegangsbewijs aanvragen via:

  • Het landelijke informatienummer 0800 1351
  • De CoronaCheck-helpdesk 0800 1421
  • Via coronacheck.nl

Hou je persoonsgegevens en Burgerservicenummer (BSN) bij de hand als je belt. Het papieren coronatoegangsbewijs wordt dan binnen 5 werkdagen op het adres geleverd waarmee je bij de gemeente geregistreerd staat. Het bewijs blijft een jaar geldig vanaf de aanvraagdatum. Voor meer informatie, ga naar de website van Rijksoverheid.

Hulp via de bibliotheek

Als je er zelf niet uitkomt, biedt de bibliotheek Bollenstreek de helpende hand bij het aanvragen van een papieren coronatoegangsbewijs. Kijk voor meer informatie op de website van Bibliotheek Bollenstreek.

Meer informatie over het coronatoegangsbewijs

Sinds zaterdag 25 september 2021 moet iedereen vanaf dertien jaar en ouder een coronatoegangsbewijs laten zien bij een bezoek aan de horeca, bij evenementen, festivals, concerten en professionele sportwedstrijden.

Het is ook vereist bij een bezoek aan kunst- en cultuurinstellingen, zoals bioscopen en theaters.

Bij een afhaalrestaurant hoeft het niet.

Het coronatoegangsbewijs is nodig om besmettingen te voorkomen en om de druk op de zorg niet verder op te laten lopen. Kijk voor meer informatie op rijksoverheid.nl

Ga naar het begin