Herken een hennepkwekerij!

2 november

Bezoek vrijdag 5 november de hennepcontainer

hennepcontainer

Hoe herken je een hennepkwekerij? Dat leer je vrijdag 5 november in Sassenheim. Ben jij benieuwd hoe een hennepkwekerij eruit ziet en ruikt? Wil jij weten welke gevaren dit met zich meebrengt? Neem een kijkje in de hennepcontainer en ervaar een hennepkwekerij van dichtbij! Vrijdag 5 november staat de hennepcontainer van 10.00 tot 17.00 uur op het marktplein aan de Hoofdstraat in Sassenheim. 

Illegale hennepkwekerijen in woningen of bedrijfspanden kunnen gevaarlijke situaties met zich mee brengen. Niet alleen voor de personen die er werken, maar ook voor omwonenden en ondernemers. De hennepcontainer geeft een beeld van hoe kwekerijen in woningen of bedrijfspanden eruit zien.

Nagebootste plantage

De hennepplantage in de container is nagebootst. De planten zijn van kunststof, maar alle andere materialen zijn afkomstig uit echte hennepkwekerijen. Denk hierbij aan lampen, voorschakelapparaten, koolstoffilter en ventilatoren. Specialisten geven uitleg en voorbeelden uit de praktijk. Zo laten ze zien welke gevaarlijke situaties kunnen ontstaan en hoe omwonenden een kwekerij kunnen herkennen.

Meld Misdaad Anoniem

Met elkaar zorgen we ervoor dat ons dorp veilig is én blijft. Daarom vragen we inwoners en ondernemers goed op te letten op dingen die niet kloppen. Heb je ergens geen goed gevoel bij of vermoed je een hennepkwekerij bij jou in de buurt? Meld het dan! Politie: 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem.

Ga naar het begin