Ga naar de inhoud

Herinrichting Herenweg en Sweilandstraat start op 16 augustus 2022

16 augustus

Op dinsdag 16 augustus start de herinrichting van de Herenweg en Sweilandstraat in Warmond

Werkzaamheden Fase 1 Bloemistendam tot en met kruising Meerrustlaan

Het werk wordt in 4 fases uitgevoerd:

Fase 1: Herenweg vanaf Bloemistendam tot en met kruising Meerrustlaan.
Fase 2: Herenweg vanaf Meerrustlaan tot kruising met van Wassenaarstraat.
Fase 3: Sweilandstraat
Fase 4: Kruispunt van Wassenaarstraat/Herenweg/Sweilandstraat/Padoxlaan

Wat gaat er gebeuren?

Start Fase 1: Herenweg tussen Bloemistendam en Meerrustlaan

Vanaf dinsdag 16 augustus starten we met de eerste fase van de Herenweg vanaf Bloemistendam tot en met kruising Meerrustlaan. Deze werkzaamheden zijn gepland tot begin oktober. Het asfalt en alle bestrating (onder andere de trottoirbanden, tegels, kolken) worden verwijderd en opnieuw aangebracht volgens het ontwerp dat door de gemeenteraad is vastgesteld. Bekijk de tekening in het verhardingsplan van de nieuwe situatie. Op basis van de planning van de aannemer is fase 1 begin oktober gereed en het gehele werk in februari 2023 gereed.

Bereikbaarheid voor het autoverkeer:

De Herenweg wordt in fase 1 vanaf de noordzijde afgesloten ter hoogte van de Laan van Oostergeest. De Laan van Oostergeest is bereikbaar.

Bereikbaarheid vanuit Sassenheim/A44:

(Vracht)autoverkeer vanuit de richting Sassenheim / A44 naar het dorp wordt omgeleid via Oosteinde – A44 – N444 – Oranje Nassaulaan.

Bereikbaarheid vanuit het dorp:

Vanaf de zuidzijde is de Herenweg bereikbaar tot de Meerrustlaan en kan doorgaand verkeer via de Meerrustlaan – Dorpsstraat – Burg. Ketelaarstraat - Beatrixlaan richting Sassenheim/A44 rijden. Bekijk de omleidingsroute. 

Bereikbaarheid voor fietsers (en voetgangers):

Fietsers (en voetgangers) worden omgeleid via de Bloemistendam – Dorpsstraat - Meerrustlaan. De omleidingen worden op borden aangegeven. Bekijk de lokale omleiding per wegvak.

Bereikbaardheid voor nood- en hulpdiensten:

Alle nood- en hulpdiensten zijn geïnformeerd over de werkzaamheden, omleidingsroutes en de bereikbaarheid.

Gevolgen voor buslijn 50 van Arriva:

Vanwege de werkzaamheden kan lijnbus 50 gedurende de uitvoering helaas niet over de Herenweg rijden. Als alternatief vervoer wordt in de eerste fase een pendelbus ingezet. Deze pendelbus rijdt tussen halte ‘Sweilandstraat’ en halte ‘President Kennedylaan’ in Oegstgeest van maandag t/m vrijdag tussen 6.00 en 9.45 uur en tussen 15.15 en 19.30 uur. Op zaterdag tussen 11.30 en 18.30 uur.  Gedurende deze fase vervallen de haltes ‘De Baan’, ‘Warmundastraat’, ‘Wasbeeklaan’ en ‘Viaduct’ tijdelijk. Bekijk de dienstregeling van Arriva.

Meer informatie 

Voor meer informatie over de herinrichting lees je op deze pagina

Ga naar het begin