Ga naar de inhoud

Help jouw kind veilig op weg

30 augustus

Ga samen lopend of fietsend naar school

De scholen zijn weer begonnen. Daarmee is het gelijk een stuk drukker op straat. Vlak na de zomervakantie zijn er helaas meer kinderen en scholieren betrokken bij ongevallen. Daarom vragen we extra aandacht voor verkeersveiligheid.

Help jouw kind veilig deelnemen aan het verkeer

Sommige kinderen gaan voor het eerst zelfstandig naar school, anderen moeten misschien nog wennen aan de route naar hun nieuwe school of aan het fietsen in een groep. Kinderen kunnen zich soms ook onvoorspelbaar gedragen in het verkeer.

Brengen in groep 1,2 en 3

Ga samen lopend of fietsend op pad om je kind te begeleiden en ze veilig verkeersgedrag aan te leren.

Samen in groep 4, 5 en 6

Kinderen vanaf groep 6 van de basisschool kunnen vaak zelf naar school. Bereid jouw kind goed voor door samen te oefenen. Dit kan door bijvoorbeeld je kind zelf in te laten schatten of de oversteek veilig is. Vanaf groep 6 kan je kinderen steeds meer loslaten.

Zelfstandig in groep 7 en 8

Als kinderen van jongs af aan lopend of fietsend naar school gaan, leren ze om veilig deel te nemen aan het verkeer. Zo zijn ze ook beter voorbereid op nieuwe verkeerssituaties als ze naar de middelbare school gaan.

Middelbare school

Oefen samen met je kind de route naar de middelbare school en bespreek de gevaarlijke punten. Spreek af dat jullie beiden de telefoon niet gebruiken in het verkeer. Goed voorbeeld doet goed volgen!

Meer informatie

Website van Veilig Verkeer Nederland

Ga naar het begin