Gemeente Teylingen zet zich in tegen geweld tegen vrouwen

25 november

Kunstwerk 'De Kus' in Voorhout kleurt oranje tijdens 'Orange the World'

Orange the World

Geweld tegen meisjes en vrouwen is een groot probleem. Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs bijna de helft van de vrouwen (45%). Dit jaar is nog duidelijker geworden hoe groot dit probleem is.

Vanuit de hele wereld stromen berichten binnen over de toename van huiselijk geweld tijdens de coronacrisis. Om dit te bestrijden is het van belang om bewustwording te creëren onder vrouwen én mannen, om het taboe te doorbreken en samen te zorgen dat vrouwen en meisjes geweld kunnen melden.

Campagne 'Orange the World'

In meer dan 100 landen wereldwijd wordt daarom tussen 25 november en 10 december 16 dagen lang actie gevoerd tegen geweld tegen vrouwen. Gebouwen lichten in deze periode oranje uit, daarmee zetten we letterlijk de spotlight op het geweld. Door de 'Medestanderpledge' te ondertekenen en dit bericht te delen, kun je zelf bijdragen aan het verspreiden van deze boodschap. De 'Medestanderpledge' vind je hier.

Kunstwerk 'De Kus' in Voorhout kleurt oranje

De gemeente Teylingen zet de oranje spotlight op het kunstwerk 'De Kus' in Voorhout. Ook kleurt de brandweerkazerne oranje en wapperen de oranje vlaggen bij de gemeentelijke gebouwen.

Ga naar het begin