Ga naar de inhoud

Fietsenstalling station Voorhout wordt uitgebreid

1 juni

Het aantal fietsparkeerplaatsen langs het spoor bij station Voorhout wordt uitgebreid

Station Voorhout

In totaal komen er 58 plaatsen bij, die worden beschermd met een glazen dak. Het totaal aantal plaatsen komt dan op 806 overkapte fietsparkeerplaatsen. Het aanbod reguliere fietskluizen en ov-fietskluizen blijft gehandhaafd.  ProRail is verantwoordelijk voor de uitbreiding en is ook eigenaar van de grond.

Bijdrage gemeente

Het college van B&W heeft dinsdag met de uitbreiding ingestemd. Teylingen draagt voor 10 procent bij in de totale kosten. ProRail neemt 40 procent van de kosten op zich en de Provincie Zuid-Holland 50 procent. 

Autoluwe Herenstraat

De uitbreiding van de fietsenstalling in Voorhout is onderdeel van het programma Fietsparkeren bij Stations van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het programma is bedoeld om reizigers te stimuleren om met de fiets van en naar stations te reizen. Voor de gemeente Teylingen is dit plan mede aantrekkelijk omdat het fietsgebruik bijdraagt aan de wens om de Herenstraat autoluw te maken. 

Belangrijke voorwaarde

Wethouder Marlies Volten is blij met de geplande uitbreiding van de fietsenstalling. “Een mooie en veilige plek om je fiets te stallen is een belangrijke voorwaarde om het fietsgebruik en het gebruik van het openbaar voervoer te stimuleren. Ik kijk dan ook uit naar de realisatie van dit plan. In de centrumvisie van Voorhout neemt een aantrekkelijk station ook een belangrijke plek in.”

Starten in augustus

Het ligt in de verwachting dat ProRail al in augustus van dit jaar met de uitbreiding van de fietsenstalling kan starten. Omwonenden worden ingelicht over de werkzaamheden. 
 

Ga naar het begin