Explosie in Westerstraat Sassenheim

11 mei

Op maandag 10 mei was er een explosie in een woning aan de Westerstraat in Sassenheim

Afsluitlint

Burgemeester Breuer was snel ter plaatse en heeft veel geschrokken omwonenden gesproken. 

Elders overnachten

Helaas konden ‘s avonds sommige bewoners vanwege schade hun huis nog niet in. Samen met woningcorporatie Stek en stichting Salvage (die eerste hulp biedt na brand) is gekeken naar een plek waar zij kunnen overnachten.

Feiten

In dit bericht brengen we je op de hoogte van de feiten zoals deze tot maandagavond 21.00 uur door de politie en brandweer kenbaar zijn gemaakt: 

  • De explosie van vanmiddag heeft brand veroorzaakt in 2 woningen. Deze woningen – één woning op de begane grond en de daarboven liggende woning - zijn volledig uitgebrand. Op het moment van de alarmering was niet bekend of er nog iemand in de woningen aanwezig was.
  • De brandweer heeft eerst ingezet om het overslaan van de brand naar de aangrenzende woningen te voorkomen. De bewoners van deze woningen waren al buiten.
  • De rook die vrijkwam bij de brand veroorzaakte veel overlast voor de overburen. Zij kregen daarom het advies om ramen en deuren gesloten te houden en vooral uit de rook te blijven. De brand trok veel kijkers.
  • Later in de middag werd duidelijk dat de bewoners van de 2 getroffen woningen in veiligheid waren. De politie heeft hen gesproken.
  • De voorgevel van de uitgebrande woningen is instabiel. Een aannemersbedrijf gaat de gevel stutten.
  • Voor de bewoners van de uitgebrande woningen wordt tijdelijke huisvesting geregeld. De overige woningen hebben rook en waterschade. Woningcorporatie Stek en stichting Salvage gaan de afhandeling van de schade in overleg met de bewoners afhandelen.

 

Mogelijkheden voor hulp

Voor omwonenden is het denkbaar dat dat deze gebeurtenis hen niet in de koude kleren is gaan zitten. Daarom willen wij graag wijzen op de mogelijkheden voor hulp.

  • Vragen over je woning?

Heb je vragen over je woning, neem dan contact op met woningcorporatie Stek, telefoon 0252 – 43 05 00.

  • Met iemand erover praten? 

Vind je het prettig om er met iemand over te praten, neem dan gerust contact op met je huisarts. 

Ga naar het begin