Ga naar de inhoud

Energie-bespaarborrel in de Kagerbuurt

17 november

Buurtbewoners kwamen 11 november bij elkaar voor een energie-bespaarborrel

Buurtteam Teylingen

Ongeveer 60 buurtbewoners van de Kagerbuurt in Sassenheim kwamen zaterdag 11 november bij elkaar voor een energie-bespaarborrel in De Sprinkplank. De borrel werd georganiseerd door een actief buurteam dat inwoners bij elkaar wil brengen om samen hun huis te isoleren en te verduurzamen. Wij ondersteunen de actie via Stichting Buurkracht die het buurteam helpt met de organisatie en de communicatie.

De bewoners kregen zaterdag informatie over isolatie en warmtepompen en één van de buurtbewoners gaf advies namens zijn glasbedrijf over HR++ glas. De bewoners konden zich ook aanmelden om mee te doen aan een actie voor HR++ glas. De bedoeling is dat er binnenkort meer acties komen zoals voor vloerisolatie of zonnepanelen.

Inwoners helpen elkaar

Wethouder Heleen Hooij is heel blij met het succes van het buurteam: ‘Het is geweldig dat deze Sassenheimers tijd en energie steken in de verduurzaming van hun wijk. Inwoners helpen elkaar om de energierekening omlaag te krijgen en dragen op die manier hun steentje bij aan een energieneutraal Teylingen. Je huis isoleren is een lastige klus en het is veel leuker om het samen te doen.’

William Roeleveld, één van de initiatiefnemers van het buurteam, ziet kansen: ‘In de Kagerbuurt staan veel dezelfde huizen. Dus als iemand bijvoorbeeld al vloerisolatie heeft laten aanleggen, dan kunnen buurtbewoners van de ervaring van hun buur profiteren.’ Bewoners van de Kagerbuurt die ook mee willen doen met de acties kunnen zich aanmelden via de website van Duurzaam Kagerbuurt Teylingen.

Aanmelden buurteam

Wethouder Heleen Hooij: ‘Hoe mooi zou het zijn als straks iedere wijk zo’n buurteam heeft. Wij ondersteunen dit van harte.’  Wij roepen inwoners op zich te melden als zij een een buurteam willen starten.Dat kan door een e-mail te sturen naar team Energie.

Ga naar het begin