Ga naar de inhoud

‘Een geweldige eend’ voor park Molentocht

29 maart

In het najaar krijgt de wijk Hooghkamer in Voorhout een nieuw kunstwerk

‘Le Canard Fabuleux’ is de naam van het drie meter hoge kunstwerk. Op advies van de kunstcommissie komt het kunstwerk in park Molentocht in Voorhout te staan. Het park is een plek waar bewoners van de wijk Hooghkamer kunnen genieten van wandelen, ontmoeten, sporten, spelen, groen en later dit jaar dus ook van kunst. In het najaar wordt het kunstwerk waarschijnlijk in het park geplaatst. 
 

Brons en aluminium

'Le Canard Fabuleux' is een ontwerp van kunstenaarsduo ‘Spacecowboys Dedden en Keizer’ uit Deventer. Het is een elegante loopeend op een kussen, die uitkijkt over het park en daarmee hoeder is van het park. Een soort modern sprookje. Of zoals het duo het zelf zegt: ‘Een kleine fabelvertelling met een natuurlijke bewoner in de hoofdrol, om daarmee zo een eigen geschiedenis voor dit park te kunnen schrijven’. Het beeld bestaat uit brons en het kussen uit aluminium.


Planning

Om het kunstwerk te mogen plaatsen, is een omgevingsvergunning nodig. Deze wordt aangevraagd. Het besluit hierop vindt u dan in de gemeenteberichten in De Teylinger. Na de bezwaartermijn krijgen de kunstenaars de opdracht om aan de slag te gaan. Waarschijnlijk is de bronzen eend aan het einde van 2024 geplaatst en kan dan onthuld worden.
 

Kunst in Teylingen

Wij vinden beeldende kunst in de openbare ruimte belangrijk. Het zorgt voor meer kwaliteit en is aantrekkelijk voor de omgeving. Wij hebben een kunstcommissie die het college adviseert. Speciaal voor dit kunstproject in Hooghkamer hebben ook drie wijkbewoners plaatsgenomen in de commissie. Alle commissieleden kozen voor ‘Le Canard Fabuleux’. 

Ga naar het begin