Ga naar de inhoud

Doe mee met World Cleanup Day

11 september

Op zaterdag 16 september ruimen we samen het zwerfafval op

World clean-up day

World Cleanup Day is de grootste jaarlijkse opschoonactie ter wereld. Inmiddels doen er zo’n 191 landen mee om op deze dag zwerfafval op te ruimen. Dit jaar is World Cleanup Day op zaterdag 16 september en ook wij zetten ons met Teylingen Schoon in voor een grote opschoonactie. Help je mee?

De dag start om 9.45 uur met een inloop in het bestuurscentrum van Teylingen aan het Raadhuisplein 1 in Voorhout. Om 10.00 uur opent wethouder Heleen Hooij met een welkomstwoord. Daarna gaan we samen aan de slag! Materialen als grijpers en vuilniszakken zijn aanwezig.

Om 12.00 uur gaan we terug naar het bestuurscentrum en gaan we met al het verzamelde afval op de foto. Daarna is daar ook een lunch om alle deelnemers te bedanken. 

Zwerfafval is nog altijd een probleem, ook in Teylingen. Er zijn het hele jaar rond al veel vrijwilligers actief die hun best doen om het zwerfafval op te ruimen. En ook wij doen wat we kunnen. Een actie als World Cleanup Day is natuurlijk een gezellige activiteit in de buitenlucht voor jong en oud. Maar de actie is er ook om aandacht te vragen bij andere inwoners om afval gewoon in de prullenbak te gooien, en niet zomaar op straat. 

Wil jij je ook inzetten tijdens World Cleanup Day in Teylingen? Fijn dat je meedoet! Wil je ook mee lunchen, laat het dan vooraf even weten via afvalcoach@hltsamen.nl (t.a.v. World Cleanup Day Teylingen). 

Ga naar het begin