Woonservicecentrum SassemBourg rookvrij

14 oktober

Op 11 oktober onthulde wethouder Arno van Kempen het bord van de rookvrije generatie bij gebouw SassemBourg.

Dit deed hij bij de opening van de Lifestyle en Healthmarkt. Hiermee geeft de wethouder het startschot om de ambities voor een rookvrije generatie in Teylingen waar te gaan maken. 

Campagne rookvrije generatie

De gemeente Teylingen ondersteunt de Vereniging Sassembourg om de omgeving rookvrij te krijgen. De borden van de campagne rookvrije Generatie hebben niet de bedoeling om rokers te manen te stoppen met roken, maar om rokers te vragen rekening te houden met wáár ze roken: niet direct rond het gebouw en niet in het zicht van kinderen. Dus ook niet in het zicht van Trias Kinderopvang. Uiteindelijk gaat het erom de landelijke ambitie op weg naar een rookvrije generatie zo goed mogelijk te steunen. Deze ambitie behelst dat kinderen geboren vanaf 2017 niet meer gaan roken.

GGD werkt samen met gemeenten

Het gebouw SassemBourg biedt onderdak aan bewoners en verschillende zorgorganisaties. Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) van de GGD is er één van. De GGD streeft ernaar om alle 63 terreinen rond de CJG’s rookvrij te krijgen. Vaak zijn dit locaties met meerdere organisaties. SassemBourg is een mooi voorbeeld dat dit te realiseren is. De GGD werkt met gemeenten samen in het rookvrij krijgen van alle omgevingen waar veel kinderen komen. 

Ga naar het begin