Wie heeft ‘Het Beste Idee?’

20 december

Woensdag 9 januari om 18.00 uur presenteren acht sportverenigingen in een pitch hun beste idee om sport en bewegen te verbinden met het sociaal domein.

Plaatje lampje en  vraagtekens

De presentatie vindt plaats in het bestuurscentrum in Voorhout. De drie beste ideeën staan op 8 maart in de finale.


Sport verbinden met sociale thema’s

De gemeente Teylingen heeft in haar nieuwe sport- en beweegnota aandacht voor de verbinding met het sociale domein. Daarom heeft de gemeente sportorganisaties opgeroepen om met ideeën te komen en daarbij samenwerking te zoeken met andere organisaties. Tot 1 oktober konden zij zich aanmelden voor ‘Het Beste Idee’. Acht verenigingen hebben gehoor gegeven aan de oproep en gaan hun idee presenteren. Het gaat om: VCS (Volleybalclub Sassenheim); korfbalvereniging TOP/SolarCompleet; voetbalverenigingen Foreholte en Ter Leede; zwemvereniging de Columbiaan; tennisvereniging Overbos; UGSV en jeu de boules de Vaste Voet.


De drie beste ideeën naar de finale
Maatschappelijk betrokken organisaties beoordelen de gepresenteerde projecten op hun sociaalmaatschappelijke waarde en verbindend vermogen. Een vakjury kiest daarna de drie beste ideeën en maakt deze bekend. Deze sportverenigingen kunnen zich gaan voorbereiden op de grote finale op 8 maart, tijdens de uitreiking van de Sportprijzen Teylingen. De winnaar krijgt € 5.000,- om zijn idee te gaan uitvoeren. De nummers twee en drie winnen respectievelijk € 2.500,- en € 1.000,-.
 

Wilt u erbij zijn?

Dat kan! Stuur een e-mail naar beleidsondersteuningsociaaldomein@hltsamen.nl.

U kunt zich aanmelden tot en met 4 januari 2019.

Ga naar het begin