Welke sportvereniging heeft 'het beste idee'?

10 januari

Uit acht pitches koos een jury op 9 januari tijdens een zeer geslaagde bijeenkomst de drie verenigingen met het beste idee om sport en bewegen te verbinden aan sociale thema’s.

Acht kandidaten Beste idee
Foto: de acht kandidaten die zich aangemeld hadden. Van links naar rechts voorste rij: Bas Leeflang (VSC); Caroline Doesburg (Columbiaan); Ronald Vonk en Peter Bergman (Ter Leede); Mandy van der Lans (kv TOP); Denise Esser (UGSV) en Jos Buuron (De Vaste Voet). Achterste rij: Marijke van der Bos en Jolanda Bonnet (TV Overbos) Rogier Hoeijmans (vv Foreholte) en wethouder Arno van Kempen.

Het gaat om de Universele Gevechtskunst Sportvereniging (UGSV), De Columbiaan en VV Ter Leede. Deze drie verenigingen gaan zich voorbereiden op de finale tijdens de uitreiking van de Sportprijzen Teylingen op 8 maart.

Ter Leede heeft een plan voor walking football voor 55+-ers. De Columbiaan wil de zwemvaardigheid van vrouwen verbeteren met zwemlessen voor onder meer vluchtelingen. UGSV wil met het project Jong en Zeker jongeren trainen in weerbaarheid.


Beoordeling pitches

Maatschappelijk betrokken organisaties beoordeelden de projecten op hun sociaalmaatschappelijke waarde en verbindend vermogen. Een vakjury selecteerde vervolgens de drie verenigingen die met hun idee door mogen naar de finale. De vereniging die 8 maart wint, krijgt € 5.000,- om haar idee te gaan uitvoeren. De nummers twee en drie winnen respectievelijk € 2.500,- en € 1.000,-.


Uitvloeisel gemeentelijke sport- en beweegnota

De gemeente Teylingen heeft in haar nieuwe sport- en beweegnota aandacht voor de verbinding met het sociale domein. Daarom heeft de gemeente sportclubs gevraagd met ideeën te komen om sport en bewegen te verbinden aan sociale thema’s en daarbij samenwerking te zoeken met andere organisaties. De sportverenigingen konden zich tot 1 oktober aanmelden. Acht verenigingen hebben dit gedaan en presenteerden gisteren in het Bestuurscentrum in Voorhout.

Ga naar het begin