Wat vindt u van het Wandelpad Roodemolenpolder?

28 november

Op woensdagavond 12 december om 19.30 uur bent u van harte welkom in het bestuurscentrum van de gemeente Teylingen.

Foto van groen gras

Wij informeren u dan over het ontwerp ‘Wandelpad Roodemolenpolder’.

Wilt u zich aanmelden voor deze bijeenkomst? U kunt dit doen door te mailen naar b.vandijk@hltsamen.nl.

Droomdemolenpolder

Met het project ‘droomdemolenpolder’ (2014) onderzocht de gemeente welke wensen en mogelijkheden er zijn voor de inrichting van de Roodemolenpolder als groene buffer tussen Voorhout en Sassenheim. De inzet was het streven naar een hogere ruimtelijke kwaliteit, een toename van de beleefbaarheid met behoud van het rustige open agrarische karakter van het gebied en het versterken van de biodiversiteit. Na een interactief proces zijn drie droomvisies uitgewerkt waarin de polder groen blijft en tegelijk beter beleefbaar wordt.

Wandelpad Roodemolenpolder

Met de inbreng van om- en aanwonenden is nu gekozen voor een plan wat inzet op een wandelpad rondom de polder. Het pad gaat deels over bestaande wegen en wordt deels nieuw aangelegd. Het plan voorziet in meer (weidevogel-) natuur in de polder. Buiten het broedseizoen is de poldernatuur beleefbaar via een boerenwandelpad door de polder.

Inzage

Vanaf 10 tot en met 17 december kunt u op teylingen.nl/wandelpadroodemolenpolder het ontwerp inzien en reageren. Inbreng wordt meegenomen in de uitwerking naar een definitief en technisch ontwerp.

Ga naar het begin