Vernieuwd Plukbos! Kom je ook?

16 juli

Kom donderdag 25 juli naar de onthulling van het nieuwe bord bij het Plukbos aan de Componistenlaan. Voor de kinderen is er een leuke beestjesactiviteit en we verloten een insectenhotel!

Donderdag 25 juli om 14.15 uur onthult wethouder Rob ten Boden samen met René van der Horst van de Betrokken Voorhouters het nieuwe bord bij het Plukbos aan de Componistenlaan. Kinderen kunnen die dag meedoen aan de beestjesactiviteit. Ook delen we zakjes bloemenzaad uit en verloten we een insectenhotel van Bollenstreekhout. Je vindt het Plukbos in de bocht van de Componistenlaan ter hoogte van huisnummer 220.

Meer fruitbomen in Plukbos Componistenlaan

Tijdens boomfeestdag hebben we samen met leerlingen van de Antoniusschool 20 extra fruitbomen aangeplant in het Plukbos aan de Componistenlaan. Er is een bloemenweide aangelegd met eetbare bloemen en is een insectenhotel geplaatst. Vanaf september kun je in het Plukbos genieten van appels, hand- en stoofperen, pruimen, gele kornoelje en walnoten.

Programma

  • 14.00 uur: ontvangst met uitdelen zakjes bloemenzaad bij mobiele kraam
  • 14.15 uur: onthulling nieuwe informatiebord door wethouder Rob ten Boden en René van der Horst van de Betrokken Voorhouters
  • 14.30 uur: start rondleiding en beestjes activiteit
  • 15.30 uur: trekken lootjes en bekendmaking winnaar insectenhotel

 
Kinderen kunnen met de loep op zoek naar beestjes

Voor de bestuiving van de fruitbomen zijn insecten belangrijk. Daarvoor krijgen kinderen loeppotjes en zoekkaarten. Hiermee kunnen ze in het Plukbos op zoek naar beestjes en tekenen die na. Aan het eind krijgen de kinderen een zoekkaart en kleurplaat mee naar huis en een doe het zelf kaart voor een insectenhotel.

Gratis zakjes bloemenzaad

Bij de kraam delen we zakjes uit met bloemenzaad. Mensen die een zakje bloemenzaad meenemen doen meteen mee aan de loterij. Om 15.30 uur trekken we 5 winnende loten. De winnaars krijgen een insectenhotel van Bollenstreekhout.

Plukbossen

In Teylingen liggen 2 plukbossen, één bij Park Wilgenhorst in Voorhout en één bij de Componistenlaan in Voorhout. Het plukbos in Park Wilgenhorst bestaat uit 15 fruitbomen: appel-, peren-, kersen- en pruimenbomen. Inwoners van Teylingen kunnen in de plukbossen hun eigen fruit plukken. Ook vergroot een plukbos de biodiversiteit in het openbaar groen.

Meer over het plukbos bij de Componistenlaan in Voorhout.

 

Ga naar het begin