Verlenging extra preventief toezicht op station Sassenheim

1 februari

Vanwege een afname in de cijfers van fietsendiefstal en positieve reacties van reizigers heeft de gemeente besloten om het extra preventieve toezicht op station Sassenheim voorlopig te verlengen.

extra toezicht

In november en december 2018 hield de gemeente extra preventief toezicht op station Sassenheim. Voor een aantal uren per week zijn er extra toezichthouders ingehuurd. Dit kwam bovenop het reguliere toezicht van de BOA’s en politie.

Naast het extra toezicht deelden de toezichthouders flyers uit en spraken ze met reizigers om bewustwording rondom fietsendiefstal te vergroten. Hierbij adviseerden ze wat reizigers zelf kunnen doen om fietsendiefstal te voorkomen. Diverse reizigers gaven aan dat ze het extra toezicht prettig vonden. Uit cijfers van de politie blijkt dat er in november en december 2018 totaal 2 fietsen zijn gestolen. Dit is 60% minder dan in 2017. Het jaar 2018 laat daarbij een daling zien van het aantal fietsendiefstallen. Waar er in 2017 nog 45 meldingen bij de politie waren van fietsendiefstal, waren dit er in 2018 nog 17.

Bewaakte fietsenstalling

Het extra preventieve toezicht wordt ingezet tot de realisatie van de bewaakte fietsenstalling. De verwachting is dat deze fietsenstalling halverwege 2019 gerealiseerd wordt. Wanneer hier meer informatie over is, communiceert de gemeente daarover.

Verdachte situatie

Politie en BOA’s van de gemeente blijven actief aandacht besteden aan het station. Ziet u een verdachte situatie? Neem dan contact op met de politie via 112. Geef hierbij een signalement van de dader/verdachte en noteer in welke richting de dader wegrent of wegrijdt. Doe ook altijd aangifte van een gestolen fiets bij de politie. Daarnaast is het belangrijk om fietsen goed op slot te zetten door:

  • Zowel het frame als de wielen van de fiets vast te zetten aan een vast voorwerp dat dieven niet kunnen verplaatsen.
  • Gebruik te maken van goede sloten en eventueel zelfs twee (verschillende) sloten.
  • Een diefstalpreventiechip op of aan de fiets aan te brengen. Dit is een klein staafje of rondje met gegevens. De chip is uit te lezen met een uitleesapparaat. Het is niet mogelijk een fiets te laten volgen via een satelliet.
     

Meer tips om fietsendiefstal te voorkomen staan op stopfietsdiefstal.nu.

Wellicht vind je dit ook interessant

Ga naar het begin