Tijdelijke maatregelen voor de horeca

12 juni

De gemeente wil samen met ondernemers kijken of en waar meer terrasruimte gemaakt kan worden.

Foto open terras in Warmond

Een levendig centrum is mede-afhankelijk van de gezelligheid die horeca brengt. Horecazaken mogen echter maar een beperkt aantal bezoekers ontvangen, wat hen raakt. Daarbij geldt dat zij op hun terras, door de noodzaak tot afstand, minder gasten kunnen ontvangen. De gemeente wil samen met ondernemers kijken of en waar meer terrasruimte gemaakt kan worden. Dit is voor nu op tijdelijke basis en via aan te passen maatwerk. Op die manier willen we ondernemers lucht geven, en onze inwoners de mogelijkheid om verantwoord uit te kunnen gaan.
 

Voorwaarden, uitgangspunten en spelregels

Ruimte voor extra terrassen wordt in eerste instantie gemaakt doordat horeca ondernemers hun terras anders mogen inrichten dan in hun terrasvergunningen staat. Dit mag alleen onder een aantal strenge voorwaarden.
 

Tijdelijk stelsel en eventuele verdere maatregelen

In deze periode werkt de gemeente op basis van flexibiliteit, tijdelijkheid en maatwerk. Samenwerking, afstemming en ervaringen op basis van de praktijk zijn van belang. We verkennen wat nu kan en werken nadrukkelijk op basis van een proef. Met de ervaringen die we nu op doen, maken we tijdelijke regels voor de periode na de proef. Niemand weet hoe lang deze periode gaat duren.

Voor horecaondernemers betekent dit dat zij in deze fase een aanvraag tot voorlopige uitbreiding kunnen doen. Er wordt gewerkt aan een (aanvullende) procedure, waarover binnenkort meer informatie gegeven wordt. Als de aanvullende procedure geldt, vervallen de eerdere tijdelijke afspraken.
 

Aanvragen

  • Aanvragen van horecaondernemers om af te mogen wijken van de bestaande terrasvergunning, kunnen gedaan worden via dit e-mailadres.
  • Aanvragen om een terrasvergunning te mogen krijgen, verlopen via het reguliere vergunningentraject. Informatie hierover vind je op de vergunningen pagina
     

Vragen en suggesties

  • Heb je, als ondernemer, vragen of suggesties dan kun je contact opnemen onze accountmanager bedrijven, John van der Tol, via 14 0252 of via dit e-mailadres
  • Heb je, als inwoner of anderszins betrokkenen, vragen of suggesties, neem dan  contact op met de wijkregisseurs Irma Crooijmans en Loes Massaro via 14 0252 of via dit e-mailadres
Ga naar het begin