Tentoonstelling Trude Hol

31 mei

Kom naar de opening op 6 juni om 19.30 uur. Bekijk de tentoonstelling tot en met 2 augustus in het bestuurscentrum in Voorhout.

Zwart-wit schilderij Trude Hol

Donderdag 6 juni om 19.30 uur opent wethouder Arno van Kempen een nieuwe tentoonstelling. Op deze tentoonstelling vindt u werken van beeldend kunstenaar Trude Hol. Trude Hol won de juryprijs bij de expositie ‘Bloemen’ en heeft hiermee een solotentoonstelling gewonnen. 

Kunstenaar Trude Hol

In 2004 ging beeldend kunstenaar Trude Hol het schilderen en tekenen serieuzer aanpakken door lessen te volgen aan de Kunstacademie Haarlem/Leiden. In 2009 sloot zij deze 5 jarige opleiding cum laude af. Tijdens haar academietijd ontdekte ze ‘thema’ gericht werken. Juist deze manier van werken geeft haar de vrijheid om de diepte in te gaan en met haar fantasie er van alles bij te bedenken. Zo creëerde zij een eigen beeldtaal bij het sprookje van ‘Roodkapje en de boze Wolf’ dat later uitgroeide tot ‘Roodkapje ontmoet de 7 Hoofdzonden en kapt met het sprookje’.

Gaandeweg werd tekenen steeds belangrijker. Dit resulteerde in seriematig tekenwerk met als uitgangspunt de titel ‘Niemand weet het zeker’. Een zelfbedacht sprookje waarin een Meisje, een Haas en een Huis, in steeds wisselende rollen, vaste waarden zijn. Het creëren van een niet eenduidige situatie in combinatie met de interesse van Trude Hol in de natuur en het menselijk gedrag, maakt dat het werk een verhaal oproept. Het verwerken van zelfgemaakte poëzieplaatjes versterkt dit beeld. Naast deze serie is de kunstenaar een nieuwe serie gestart met de titel ‘Nabeeld’. Blinddruk in combinatie met reflectie. Door schaduwwerking wordt de afbeelding zichtbaar en geeft licht. Trude haalt haar inspiratie uit de natuur en dagelijkse voorwerpen. Lees meer over Trude Hol.

Bezoek de tentoonstelling in Voorhout

De tentoonstelling is tot en met 2 augustus 2019.
U bent welkom tijdens werkdagen van 8.30 - 17.00 uur (vrijdag 16.00 uur) en 's avonds voorafgaand aan de commissie- en raadsvergaderingen.

Adres: Raadhuisplein 1, 2215 MA Voorhout

Ga naar het begin