Statiegeld op blikjes en kleine plastic flesjes?

13 augustus

De gemeente is voor de invoering hiervan. Jouw organisatie ook? Sluit je voor 1 september aan!

Plastic flesjes en blikjes vormen zo’n 40% van het zwerfafval. Als er statiegeld komt op blikjes en kleine plastic flesjes, dan kan dit zorgen voor veel minder zwerfafval en meer recycling.

Al bijna 1000 organisaties doen mee

De Statiegeldalliantie zet zich in om statiegeld in te voeren voor kleine plastic flesjes en blikjes. De gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen zijn al aangesloten als alliantiepartner. De afgelopen 1,5 jaar sloten in totaal bijna 1000 organisaties, bedrijven en lokale overheden zich aan bij de Statiegeldalliantie. Zo laten zij hun stem horen voor statiegeld.

Mede hierdoor staat statiegeld in zowel Nederland als België nu hoog op de politieke agenda en zijn er stappen in de goede richting gezet. Toch is er nog geen gehoor gegeven aan de vraag van de Statiegeldalliantie om definitief statiegeld op alle kleine plastic flesjes en blikjes in te voeren. Daarom blijft het noodzakelijk om deze oproep te versterken.

Sluit je ook aan bij de Statiegeldalliantie!

Is jouw organisatie, bedrijf of vereniging ook voorstander van statiegeld op blikjes en kleine plastic flesjes? Sluit je dan aan bij de Statiegeldalliantie! Het enige wat ze daarvoor nodig hebben is het logo van jouw organisatie en een korte quote waarom jouw organisatie voorstander van statiegeld is. Meer informatie en het aanmeldformulier: Statiegeldalliantie

Doe dit voor 1 september

Op 4 september staat een Algemeen Overleg Circulaire Economie gepland, waar statiegeld zeer waarschijnlijk op de agenda staat. Het nieuws van meer dan 1.000 alliantiepartners zal deze discussie positief beïnvloeden, dus roepen we je op om voor 1 september aan te sluiten en zo jouw stem te laten horen.

Ga naar het begin