Snel internet voor het buitengebied

6 juni

Geef uw belangstelling door voor snel internet in het buitengebied. Of kom naar de informatiebijeenkomst op 24 of 26 juni.

Lukt het inwoners, ondernemers en gemeenten een snel internet voor het buitengebied van de duin- en bollenstreek haalbaar te maken? Deze maand valt er bij de inwoners en ondernemers in het buitengebied van Teylingen een uitnodiging op de mat om snel internet in het buitengebied haalbaar te maken. 


Geef uw belangstelling door

In de brief nodigt wethouder Rob ten Boden inwoners en ondernemers uit om hun belangstelling voor een snel internet door te geven. Dat kan meteen via de projectwebsite. 


Informatiebijeenkomsten op 24 en 26 juni

Voor wie eerst wat meer wil weten zijn er informatiebijeenkomsten georganiseerd:
•    Maandag 24 juni - Het Trefpunt, Herenweg 80 te Warmond
•    Woensdag 26 juni  - Bestuurscentrum, Raadhuisplein 1 te Voorhout

De opzet van de bijeenkomst:
•    Inloop vanaf 19:00 uur
•    Programma 19:30 – 21:00 uur
•    Gezellig napraten met borrel tot 21:45 uur


Zekerheid voor de markt en gemak voor gebruikers

De samenwerkende gemeenten willen met elkaar de aanleg van snel internet in het buitengebied mogelijk maken. Zelf leggen ze zo’n net niet aan. Dat is hun taak ook niet. Aan de andere kant heeft de markt zekerheid nodig. 
Het aanleggen van zo’n netwerk vergt nogal een investering. De markt wil zekerheid en alleen de inwoners en ondernemers kunnen die geven. Bij 60% belangstelling gaat een investeerder aan de slag. 


Geen achterblijvers in het digitale tijdperk 

Het is belangrijk dat de duin- en bollengemeenten er nu werk van maken. Door samen te werken hebben ze voldoende slagkracht. Bovendien voelen ze zich verantwoordelijk voor de iets meer dan 5000 adressen die geen snel internet hebben. Het is duidelijk waarop de gemeenten inzetten: zorgen dat er geen achterblijvers zijn in het digitale tijdperk.


Meer informatie

Ga naar het begin