Scholen kunnen helpen armoede te bestrijden

7 november

Wethouder Arno van Kempen van gemeente Teylingen betrekt scholen bij het bestrijden van armoede. Deze week kaart hij het onderwerp aan tijdens een overleg met de scholen.

financiele hulp

In april stelde de gemeenteraad het armoedebeleidsplan 2018-2021 vast. Een van de speerpunten in dit beleid is het stimuleren van het gebruik van bestaande regelingen. Lang niet alle mensen die op, onder of net boven de armoedegrens leven, vragen namelijk de praktische hulp of financiële ondersteuning aan waar ze recht op hebben. Door de komende tijd veel publiciteit te geven aan de mogelijkheden hoopt de gemeente dat het gebruik van de regelingen omhoog gaat.  

Wethouder Van Kempen: “Ik vind het ontzettend belangrijk dat iedereen kan meedoen in de samenleving en voldoende besteedbaar inkomen heeft. Daar wil ik mij voor inspannen, samen met lokale partners. Dat betekent onder meer de hulp en regelingen die er zijn onder de aandacht brengen. Ook onder jongeren. Daarom is dit een agendapunt in het overleg met scholen. Zij hebben een belangrijke rol in het signaleren van armoede en kunnen jongeren en ouders informeren.”

Gemeentelijke hulp en regelingen

De ISD voert een aantal inkomensregelingen voor de gemeente Teylingen uit. Daarnaast is er nog een aantal andere gemeentelijke regelingen, zoals: 

  • Jeugdfonds Sport en Cultuur
  • Stichting Leergeld
  • Sport- en cultuurregeling volwassenen
  • Noodfonds
  • Hulp bij schulden (ook voor ondernemers)
     

Verdere informatie hierover vindt u op deze website onder de button Laag inkomen, die op de homepage staat.

Sociale teams denken mee en helpen

De sociale teams Sassenheim, Voorhout en Warmond denken mee met mensen die moeite hebben met rondkomen. Ook helpen zij met het indienen van aanvragen. Inwoners uit de drie kernen zijn van harte welkom bij de balie van het sociaal team in het gemeentehuis Sassenheim. Op verzoek spreekt het sociaal team ook af bij mensen thuis of op een andere locatie. Verder is het sociaal team telefonisch bereikbaar via 14 0252 en via de Facebookpagina’s van de teams.

 

Ga naar het begin