Nationale Duurzame Huizen Route

13 september

Kijk op 2 en 9 november binnen bij duurzame woningen. Of stel zelf jouw duurzame woning open voor publiek.

Veel mensen willen aan de slag met het energiezuinig maken van hun huis, maar waar begin je? Een verhaal van iemand uit de buurt helpt daarbij. Via het onafhankelijke platform ‘Duurzame Huizen Route’ delen huiseigenaren hun ervaringen met het duurzamer maken van hun woning. Op zaterdag 2 en 9 november openen in het hele land huiseigenaren hun deuren. Een unieke kans voor iedereen die zelf aan de slag willen gaan met duurzaam bouwen en wonen. De gemeente Teylingen doet mee aan de Duurzame Huizen Route en moedigt inwoners aan om hun woning open te stellen.

Voordelen van duurzaam wonen

Gemeente Teylingen ondersteunt de Duurzame Huizen Route om samen met deelnemende huiseigenaren steeds meer inwoners te informeren over de voordelen van duurzaam wonen. ‘Het is mooi om goede voorbeelden onder de aandacht te brengen. Bezoekers horen ervaringen van anderen en ontdekken dat energiezuinig wonen ook voor meer comfort zorgt. Hiermee laten we zien dat duurzaamheid niet alleen goed is, maar ook goed te doen is’, aldus Rob ten Boden, wethouder gemeente Teylingen. Uit de enquête van de Duurzame Huizen Route blijkt dat veel bezoekers aan de slag gaan. ‘Elk verhaal is uniek en helpt je op weg om je eigen huis duurzamer te maken,’ reageert een enthousiaste bezoeker.

Doe jij mee met jouw duurzame huis?

De Nationale Duurzame Huizen Route is op zoek naar duurzame huizen in Teylingen. Ervaringen met isolatie, warmtepomp, zonneboiler, gebruik van natuurlijke materialen of een geheel energiezuinige woning; elke ervaring telt! Een ervaringsverhaal van een huiseigenaar brengt duurzaamheid dichterbij en helpt anderen op weg. Iedereen die kennis wil delen, kan zijn huis aanmelden via de Duurzame Huizen Route.

 

Ga naar het begin