Muziekvereniging St. Cecilia bestaat 100 jaar

4 juli

Deze grote muzikale 'familie' kreeg een Koninklijke Erepenning, uitgereikt door burgemeester Carla Breuer.

De uitreiking was op 6 juli tijdens de viering van het 100-jarige bestaan in Sporthal De Tulp in Voorhout. De vereniging is al sinds haar oprichting actief betrokken binnen de Voorhoutse gemeenschap. Ook verzorgt zij muziek bij alle optochten, bijzondere evenementen en huldigingen, waaronder aubades, 4 mei viering, bloemencorso, najaarsfeesten en Koningsdag.

Grote muzikale familie

Naast vaste onderdelen van de muziekvereniging (harmonieorkest, drumfanfare, leerlingenorkest) heeft de vereniging een grote muzikale ‘familie’ opgebouwd; nevenorkesten die vanuit St. Cecilia haar oorsprong kennen. Vanwege deze bijzondere muzikale diversiteit is St. Cecilia diep geworteld in de Voorhoutse samenleving. De vereniging telt nu ruim 130 leden, in de leeftijden van 7 tot 80 jaar.

Jubileumprogramma

Voor de viering van het 100-jarige bestaan is met veel vrijwilligers en organisaties een prachtig jubileumprogramma georganiseerd. Hiermee laat St. Cecilia zien dat zij na 100 jaar nog steeds groeit en bloeit en blijft vernieuwen. Zo bracht de vereniging een heel nieuw concept tot uitvoering op 6 juli. Dit was een bijzondere mix van de eerder uitgevoerde Proms edities tot een 100 minuten durend muziekspektakel met band, solisten en een meezingkoor van maar liefst 1.000 man publiek.

Koninklijke Erepenning

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen, instellingen of sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor de bijzondere verdiensten van de ontvanger.

Ga naar het begin