Meermaker Teylingen opgericht

1 maart

Op de vrijdag 1 maart tekenden wethouder Rob ten Boden en Bas Brekelmans en directeur Meermaker Andrea van de Graaf de oprichtingsakte

oprichting Meermaker

Rob ten Boden: ‘Duurzaam denken en doen is de standaard in al het werk van de gemeente. Het is dus niet iets vrijblijvends. Integendeel. Met de oprichting van Meermaker Teylingen laten we zien dat we dit serieus nemen. En natuurlijk gaat het over meer dan alleen energie. We hebben het ook over respectvol en verantwoord omgaan met mensen, grondstoffen, energie en geld. Zodat ook de generaties na ons een prettige leefomgeving in Teylingen hebben. Dat krijgen we alleen sámen voor elkaar. We zullen inwoners en ondernemers op alle mogelijke manieren helpen om met mooie, slimme initiatieven en ideeën te komen.’

Meermaker Teylingen is een investeringsfonds voor innovatieve projecten die een duwtje in de rug nodig hebben en een informatiepunt voor inwoners, bedrijven en organisaties. Ook gaat Meermaker Teylingen de gemeente ondersteunen bij het uitvoeren van acties vanuit de duurzaamheidsagenda.


Duurzamer Teylingen
Meermaker Teylingen faciliteert innovatieve projecten, biedt actief beschikbare kennis aan en faciliteert en verbindt bedrijven. Voor inwoners en organisaties is Meermaker Teylingen een kennisplatform. Zo bouwt de gemeente samen met ondernemers, inwoners, koplopers en belanghebbenden sneller aan een nog duurzamer Teylingen.
 

Investeren bij innovatieve projecten
Meermaker Teylingen kan duurzame projecten in Teylingen, die economisch rendabel zijn, maar zo innovatief dat ze geen 100% financiering uit de markt kunnen halen, cofinancieren met maximaal 40%. Door cofinanciering van Meermaker Teylingen kan het project van de grond komen. Het betreft een revolverend fonds, leningen moeten worden terugbetaald.
 

Informatiepunt
Meermaker Teylingen is dadelijk een laagdrempelig informatiepunt dat antwoord geeft op vragen van inwoners, bedrijven en organisaties op het gebied van duurzaamheid met name binnen de thema’s energie en circulaire economie. Het wijst de weg naar duurzaamheidssubsidies.
 

Méér op meermaker-teylingen.nl 

Duurzaamheidsagenda Teylingen
Projecten uit de duurzaamheidsagenda die goed aansluiten bij het werkgebied van Meermaker Teylingen, met name binnen de thema’s energie en circulair, kunnen in opdracht van de gemeente door Meermaker Teylingen mede worden opgepakt en uitgevoerd.

Ga naar het begin