Langer thuis wonen met een zorgserre 

26 oktober

Kent u de zorgserre al? Het is een proefproject vanuit het Zorgpact Teylingen.

Zorgserre

Dat is een samenwerkingsverband van gemeente, woningcorporaties, huisartsen en zorg- en welzijnsinstellingen in Teylingen. De zorgserre staat nu in de Hyacintenstraat in Sassenheim, maar u kunt de unit tijdelijk aan uw (sociale) huurhuis laten plaatsen om bijvoorbeeld mantelzorg te verlenen. Of omdat een huisgenoot op die manier langer thuis kan blijven wonen en dus niet uit zijn vertrouwde omgeving hoeft te worden gehaald.

Wat is een zorgserre?

Een zorgserre is een unit (zie foto) van circa 3,5 bij 6 meter die aan de woonkamer van een woning geplaatst kan worden. De unit bestaat uit een slaap- en een badkamer. In de slaapkamer past een tweepersoonsbed. De badkamer is rolstoeltoegankelijk en heeft een douche, wastafel en toilet. Via een schuifwand kan de zorgserre afgesloten worden van de woonkamer. Bijvoorbeeld als iemand even rust wil of verzorging nodig heeft.

Kosten

Doordat de zorgserre steeds opnieuw gebruikt kan worden, wordt bespaard op de kosten. In de proef zijn de kosten voor het aan huis plaatsen van de serre voor mensen met een (sociale) huurwoning € 50,- netto per maand. U heeft geen indicatie nodig. Wel gelden er voorwaarden om de unit te kunnen laten plaatsen. Dit heeft onder andere te maken met de gezinssamenstelling en de gezondheidssituatie van de aanvrager.

Een kijkje nemen?

Woonstichting Vooruitgang heeft de woning aan de Hyacintstraat 7 beschikbaar gesteld als modelwoning. Daar kunt u de zorgserre zelf bekijken. Daarnaast kunt u in de woning zien welke aanpassingen mogelijk zijn om een woning geschikt(er) te maken voor mensen met dementie. 
 

Vragen?

Bent u geïnteresseerd in de zorgserre of wilt u de modelwoning bekijken? Neem dan contact op met Johan van Buren van Woonstichting Vooruitgang via jvb@wstvooruitgang.nl of 0252-241010. 

Ga naar het begin