Koninklijke Onderscheiding voor Jos Leenheer

25 juni

De heer J.G. Leenheer (71) uit Voorhout is op 22 juni Koninklijk onderscheiden.

Hij kreeg de onderscheiding voor zijn inzet voor de Stichting Veteranen Duin- en Bollenstreek. Burgemeester Carla Breuer reikte de onderscheiding uit tijdens de jaarlijkse veteranendag in Teylingen. De heer Leenheer werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Veteranen ontmoetingscentrum Duin- en Bollenstreek

De heer Leenheer speelde een grote rol bij het tot stand komen van het Veteranen Ontmoetingscentrum Duin- en Bollenstreek. Via de Stichting Veteranen Duin- en Bollenstreek werd het ontmoetingscentrum in datzelfde jaar geopend. De stichting is opgericht in 2013 met medewerking van de zes gemeenten in de regio. De stichting biedt ‘Nuldelijnshulp’ aan veteranen. Jaarlijks komen in het centrum ongeveer 2500 veteranen bij elkaar. 

De heer Leenheer is zelf veteraan en oud officier der Mariniers b.d. en is vicevoorzitter van de Stichting. Hij biedt ook Nuldelijnshulp aan veteranen die met psychische en aan militaire diensttijd gerelateerde problemen kampen. Daarnaast coördineert hij samen met het bestuur de jaarlijkse veteranendag in Teylingen. Verder was de heer Leenheer van 2012 tot 2017 Nuldelijns coördinator voor de Vereniging Contact Oud- en actief dienende Mariniers.

VVD

Van 1989 tot 2013 was de heer Leenheer bestuurslid van de VVD Sassenheim/Teylingen. Zo behartigde hij jarenlang de belangen voor de mensen in zijn omgeving.

Foreholte

Tenslotte was de heer Leenheer van 1990 tot 2013 scheidsrechter bij voetbalvereniging Foreholte in Voorhout. Ook functioneerde hij een aantal jaren als begeleider van jonge scheidsrechters binnen de vereniging.

Ga naar het begin