Koninklijke en Gemeentelijke onderscheiding tijdens Korendag Sassenheim

20 mei

Burgemeester Carla Breuer reikte op 18 mei een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer S.J. Eisenga (76) en de ‘Zilveren Barensteel’ aan de heer G.H.N. Germans (54), beiden uit Sassenheim.

De uitreiking vindt plaats tijdens de slotmanifestatie van de Korendag aldaar, die plaatsvindt in de Julianakerk, Julianalaan 6 in Sassenheim. Tijdstip van uitreiking rond 17.00 uur.

Kerkkoor De Lofstem

De heer Siep Eisenga zit sinds 1977 in het bestuur van Kerkkoor De Lofstem uit Sassenheim, eerst alleen als secretaris en vanaf 1994 als secretaris én voorzitter. Ook is de heer Eisenga betrokken bij de organisatie van de korendagen in Sassenheim. Verder is hij sinds 1994 secretaris en penningmeester van de KCZB, de belangenorganisatie voor koren, en is hij sinds 2012 vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente Sassenheim. Eerder was de heer Eisenga vrijwilliger bij Kringloopwinkel Op Dreef, en fietste hij als fietsmaatje met bewoners van een zorginstelling in Noordwijk.
De heer Eisenga wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Dirigent

De heer George Germans is al meer dan 20 jaar dirigent van kerkkoor De Lofstem. Verder is hij al 33 jaar organist van de Dorpskerk in Sassenheim, waar hij voorheen elke zondagmorgen de dienst begeleidde. Thans speelt hij bijna wekelijks in de Julianakerk. Ook is de heer Germans, samen met de heer Eisenga, mede organisator van de korendagen in Sassenheim waarvan de eerste in 2016 werd gehouden. Voor zijn inzet wordt de heer Germans onderscheiden met de Zilveren Barensteel.


De Zilveren Barensteel

De gemeente Teylingen wil graag haar waardering laten blijken aan vrijwilligers zoals de heer Germans. Zij zijn onmisbaar voor de samenleving. De ‘Zilveren Barensteel’ is een onderscheiding voor mensen (in of buiten Teylingen wonend) die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor een van de drie dorpen van Teylingen.

Ga naar het begin