Koning Willem-Alexander bezocht Fietsmaatjes

28 november

Hoog bezoek in Warmond op donderdag 28 november.

Donderdag 28 november kregen de initiatiefnemers van het project Fietsmaatjes, de heer Burgmeijer en mevrouw Zwinkels, hoog bezoek. Niemand minder dan Koning Willem Alexander kwam langs, samen met de directeur van het Oranjefonds de heer Douwes. Zij gingen in brasserie Coazy op Koudenhoorn in Warmond in gesprek met gasten en vrijwilligers van Fietsmaatjes. Burgemeester Carla Breuer ontving mede het gezelschap. Samen met wethouder Arno van Kempen was zij aanwezig bij de gesprekken die de Koning voerde met de genodigden. 

Een succesvol initiatief, ontstaan in Warmond

Fietsmaatjes, als landelijk platform deelnemer aan het Oranje Fonds Groeiprogramma, is ontstaan in Warmond. Fietsmaatjes is er voor mensen die er graag op uit gaan met de fiets, maar dit door een beperking niet meer zelfstandig kunnen. Zij kunnen nu met een vrijwilliger fietsen op een duofiets met trapondersteuning. Dit idee sloeg zó aan dat Fietsmaatjes nu ook in andere Nederlandse gemeenten bestaat. Reden genoeg voor onze Koning, beschermheer van Oranjefonds, om tijdens een werkbezoek in gesprek te gaan over dit succesvolle initiatief. Onderwerpen van gesprek waren onder andere het ontstaan van Fietsmaatjes, de toekomstplannen en het gevolg voor de doelgroepen.  

Fietsmaatjes kanshebber voor Appeltjes van Oranje

Fietsmaatjes is geselecteerd als een van de 40 kanshebbers voor de Appeltjes van Oranje! De Stemtiendaagse is van 6 tot en met 15 januari. De landelijke finaledag vindt plaats op 23 januari. Deze dag worden er 10 initiatieven gekozen. De prijsuitreiking door Koningin Maxima aan de uiteindelijke 3 winnaars is op 23 mei op Paleis Noordeinde.

Ga naar het begin