Kindergemeenteraad moet kiezen of delen 

24 juni

Donderdag 27 juni om 19.00 uur vergadert de kindergemeenteraad van Teylingen in de raadzaal in Voorhout.

Kindergemeenteraad 2019

Leerlingen van zes groepen 8 van basisscholen vormen de kindergemeenteraad. De kinderraadsleden mogen € 2.000,- verdelen over vier projecten die verenigingen en maatschappelijke organisaties hebben ingediend.

Keuze uit vier projecten

De kinderen moeten kiezen uit vier projecten. De Oranjevereniging (OVV) en Historische kring Voorhout (HKV) vragen samen geld voor een speciaal kunstproject vanwege 75 jaar bevrijding (komend jaar). Marente Thuiszorg vraagt een vijftal interactieve knuffelkatten. Vrijwilligers van Voorhout Schoon bedachten een project om peukenvervuiling te verminderen. Scouting Tjarda Sassenheim-Warmond heeft geld nodig voor 30 reddingsvesten.

Donderdag 27 juni hakken de kinderraadsleden de knoop door. 

Deelnemende scholen

De scholen die deze keer meedoen zijn: de Achtbaan (3 klassen), de Regenboog (2 klassen) en de Antonius. De volgende raadsleden van de gemeente begeleiden de klassen:

  • Robin Konings (VVD),
  • Frans Nederstigt en Mirjam Mack (beiden ChristenUnie),
  • Sandra Groenendal (PvdA),
  • Fons Welters (Trilokaal),
  • Sybrinne de Vries en Reny Wietsma (beiden CDA).


Zij geven eerst een gastles op school. Daarna komt de hele klas naar het bestuurscentrum om een commissievergadering na te spelen. De kinderen kiezen daarna zelf welke vijf leerlingen hun klas mogen vertegenwoordigen in de kindergemeenteraad. De vergadering op donderdag 27 juni is het slotstuk van het project. Hier hebben de leerlingen de afgelopen weken naar toe gewerkt.

Ga naar het begin