Kies uw favoriet bij tentoonstelling ‘Bloemen’

9 mei

Kom naar de tentoonstelling van meerdere kunstenaars uit de Bollenstreek. En kies uw winnaar! Tot en met 30 mei in bestuurscentrum Voorhout.

Schilderij ‘Zonnebloemen’ van Aeltsje Sierksma
Schilderij ‘Zonnebloemen’ van Aeltsje Sierksma. Acryl op linnen 60 x 80 cm.

Medewerkers en bezoekers van het bestuurscentrum zijn onverdeeld enthousiast: zoveel talent in de Bollenstreek en omgeving. Komt u ook de tentoonstelling bekijken? Iedereen is van harte welkom om binnen te lopen en rustig te genieten van deze tentoonstelling met als thema ‘Bloemen’. Dit kan overdag tijdens werkdagen en ’s avonds voorafgaand aan de commissie- en raadsvergaderingen. Maak dan meteen even uw winnaar bekend (er ligt een notitieboekje). Op de laatste dag wordt de publieksprijs bekend gemaakt.

Sieraden, vazen, beelden, schilderijen, tekeningen en foto’s

In de nieuwe vitrines ziet u, mooi uitgelicht, design sieraden die op bloemen zijn geïnspireerd. Keramische vazen die, ook zonder bloemen, krachtige objecten zijn. En als contrast, fragiele porseleinen kommetjes, geïnspireerd op waterlelies. Voor de grote ramen staan beelden van steen en objecten van glas, waarvan de kleuren gaan sprankelen door het binnenvallende licht. Vergeet niet te gaan kijken in de raadzaal. Aan de muren hangen schilderijen, tekeningen en foto’s waarop niet alleen tulpen of andere bolbloemen als onderwerp zijn gekozen, maar ook klaprozen, magnolia’s, bloesembomen en bloementuinen.

De technieken zijn divers. Bijzonder zijn de kleine ingetogen werkjes van Trude Hol, waarop OI-inkt, acrylverf en blinddruk-techniek op papier zijn gecombineerd. Tijdens de drukbezochte opening van de tentoonstelling op 28 maart, won zij hiermee de juryprijs, bestaande uit een solo-expositie in het bestuurscentrum.

Er is werk te zien van de volgende kunstenaars:

Louise van Alenburg, Karin van der Berg, Tine de Bruin, Janneke Carabain, Rita van Diemen, Sonja van Egmond, Ell Geeh, Mieneke Hofman, Lisette Hogewoning, Trude Hol, Mark de Jong, Leontine van de Klugt, Bea Knijf, Jacqueline Kok, Esther Kortekaas, Bea van Laatum, Sylvia Molendijk, Brenda van de Oord, Maria Pannekoek,  Aeltsje Sierksma, Jolanda Verdegaal, Helene Vijver, Lida van Wickeren, Annelies Witjens, Kees Zandvliet. 

Mis het niet!

Wanneer: tot en met 30 mei

Tijd: tijdens werkdagen van 8.30 - 17.00 uur (vrijdag 16.00 uur) en ’s avonds voorafgaand aan de commissie- en raadsvergaderingen.

Adres: Raadhuisplein 1, 2215 MA Voorhout

Ga naar het begin