Inwoners kiezen favoriete speelplekken

7 oktober

432 keer gestemd voor speelplaatsen aan Foeliezoom, Postkoets, Willem Warnaarlaan en Griegplantsoen.

kind op glijbaan

Afgelopen maand hebben 432 inwoners hun stem uitgebracht op het ontwerp van hun voorkeur voor de speeltuinen aan de Foeliezoom, Postkoets, Willem Warnaarlaan en Griegplantsoen.

 

Foeliezoom

Met 53 stemmen won ‘het klimnet’ van de andere 2 ontwerpen met 52 en 19 stemmen.

Postkoets

Met 50 stemmen won ‘de boskever’ van de andere 2 ontwerpen met 41 en 12 stemmen.

Willem Warnaarlaan

Met 55 stemmen won ‘klim en brug’ van de andere 2 ontwerpen met 33 en 26 stemmen.

Griegplantsoen

Met 35 stemmen won ‘de tulp’ van de andere 2 ontwerpen met 31 en 25 stemmen.

Via een online enquête konden kinderen, ouders en andere belangstellenden hun stem uitbrengen. Dit voorjaar vroeg de gemeente op dezelfde manier naar wensen en tips voor de speelplek. Met de uitkomsten van die uitvraag is een wensenlijst opgesteld. Een leverancier van speeltoestellen heeft de wensen vertaalt naar drie ontwerpen. Op deze drie ontwerpen is afgelopen maand gestemd. Omwonenden van de betreffende speelplek hebben hierover een brief ontvangen.

De speeltoestellen zijn besteld. De aanlegdatum is nog niet bepaald. Wij streven ernaar om de nieuwe speelplaatsen voor april 2020 open te stellen.  

De gemeente zet zich in voor een woonomgeving waar kinderen op een prettige manier kunnen spelen. Dit betekent dat speelplekken veilig, aantrekkelijk, uitdagend, toegankelijk en vooral heel leuk moeten zijn. Dit jaar worden de speelplekken aan de Putterstraat en de Egbert van ’t Oeverstraat gerenoveerd. Daarna volgen andere speelplaatsen. Hiervoor kijkt de gemeente naar de leeftijd, schade en slijtage van de speeltoestellen.

Ga naar het begin