Informatiepagina corona

5 augustus

Op deze pagina vind je alle informatie over dit onderwerp.

Vragen over corona of maatregelen?

Bel met het landelijke publieksinformatienummer 0800 - 1351.

 

Op deze nieuwspagina vind je de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus. We hebben ook een pagina met informatie voor:

2 juli, 15:00

8e Noodverordening

De 8e noordverordening van de Veiligheidregio Hollands Midden is van kracht.
 

1 juli, 11.00 uur

Nieuwe regels per 1 juli 2020

Op woensdag 24 juni vertelden premier Mark Rutte en minister De Jonge op televisie over corona en de nieuwe regels. Het gaat om regels voor binnen en buiten per 1 juli 2020. Lees de nieuwe regels op de website van Rijksoverheid.


16 juni, 14.30 uur

7e Noodverordening

Vanaf 15 juni is de 7e noodverondering van de Veiligheidregio Hollands Midden van kracht.

 

4 juni, 11.30 uur

Toch op vakantie? Ga dan wijs op reis

De zomer van 2020 wordt vanwege het coronavirus anders dan we gewend zijn. Met vakantie gaan is dit jaar minder vanzelfsprekend. Voor wie toch gaat, is het advies: bereid je goed voor en informeer jezelf. Lees meer hierover op de website van de Rijksoverheid.
 

2 juni, 18.00 uur

Testen op corona

Alleen als je klachten hebt die passen bij het coronavirus, bel dan het landelijke afsprakennummer 0800-1202.
Meer informatie op de website van de GGD Hollands Midden
 

29 mei, 17.30 uur

6e Noodverordening

De 6e noodverordening van de Veiligheidregio Hollands Midden is van kracht.

 

19 mei, 20.00 uur

Verdere versoepeling

Per 1 juni kunnen we in Nederland opnieuw enkele maatregelen versoepelen: ‘alleen’ wordt weer iets meer ‘samen’. Meer informatie lees je op de website van de Rijksoverheid

10 mei, 17.00 uur

5e Noodverordening

De 5e noodverordening van de Veiligheidregio Hollands Midden is van kracht. Lees meer hierover in ons nieuwsbericht Stap voor stap meer ruimte

 

6 mei, 21.00 uur:

Nieuwe maatregelen vanaf 11 mei

Vanaf maandag 11 mei geven we elkaar stap voor stap meer ruimte. Dit kan alleen als iedereen zich aan de maatregelen tegen het coronavirus blijft houden. Meer informatie over de versoepeling en de voorwaarden lees je op de website van de Rijksoverheid.


30 april, 17.30 uur:

4e Noodverordening

De 4e noodverordening van de Veiligheidregio Hollands Midden is van kracht.


30 april, 15.30 uur

Actuele cijfers over corona 

De GGD houdt vanaf 29 april de meest actuele cijfers bij over corona en de trends per gemeente. Bekijk de actuele cijfers over corona en de trends en vul daar zelf je gemeente in. Let op: het werkelijke aantal besmette personen en overledenen aan het coronavirus ligt hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.  

 

21 april, 19.30 uur

Maatregelen corona verlengd t/m 19 mei

Het kabinet heeft laten weten dat we doorgaan met de corona-aanpak in Nederland. Handen wassen, zoveel mogelijk thuisblijven, thuiswerken, afstand houden -  alle maatregelen die de deskundigen ons adviseren, worden verlengd. Wel komt er voorzichtig meer ruimte voor kinderen en jongeren. 

Lees de laatste informatie op de website van het RIVM

 

14 april, 11.30 uur

Milieustraat vaker open om drukte te spreiden

De coronamaatregelen vanuit het kabinet geven aan om zoveel mogelijk in en om het huis te blijven en steeds 1,5 meter afstand te bewaren. Nu veel mensen meer thuis zijn, zien wij de laatste weken de drukte bij de milieustraat enorm toenemen. Om deze drukte meer te verdelen, en daarmee de veiligheid van onze medewerkers te blijven garanderen, is vanaf woensdag 15 april de milieustraat in Voorhout tijdelijk ook op maandag- en woensdagmiddag open. De openingstijden op deze dagen zijn van: 08.00 – 16.00 uur en van 18.30 – 20.30 uur.

Voor uw en onze veiligheid vragen wij u om de aanwijzingen van het personeel goed op te volgen. Daarnaast legen we vaker de ondergrondse papier containers. Ziet u afval naast ondergrondse containers, volle containers of prullenbakken, dan kunt u dat melden via Fixi.

Het advies blijft nog steeds: blijf zoveel mogelijk thuis, kom alleen als het echt niet anders kan en houd 1,5 meter afstand. Alleen samen krijgen we corona er onder.9 april, 9.30 uur

TV-spreekuur burgemeesters

De burgemeesters in de Bollenstreek houden elke vrijdag spreekuur over corona op Bo-tv. Vrijdag 10 april was burgemeester Arie van Erk van Hillegom aan de beurt.

Kijk het spreekuur terug op https://youtu.be/oA6OqKbm9VM

 

8 april, 11.15 uur

Uitzondering Noodverordening

De Veiligheidsregio Hollands Midden heeft voor kinderen met een sociaal medische indicatie en/of voor wie op indicatie van Veilig Thuis kinderopvang noodzakelijk is een uitzondering gemaakt in de Noodverordening. Op basis van een lokaal vastgestelde procedure tussen gemeenten en betrokken organisaties voor kinderopvang of gastouderopvang (in de zin van de Wet kinderopvang) met betrokkenheid van o.a. Veilig Thuis, de Raad voor de Kinderbescherming, gecertificeerde instellingen en zorgpartners, wordt bepaald voor wie dit maatwerk nodig is.

 

3 april, 18.00 uur

Koudenhoorn

Wij willen de verdere verspreiding van het coronavirus voorkomen. Wij vragen je zoveel mogelijk thuis te blijven. Wij willen voorkomen dat grote groepen mensen samenkomen. Daarom besloot de voorzitter van de veiligheidsregio om bij stranden en grote recreatiegebieden de parkeerterreinen af te sluiten. Op grote parkeerterreinen komen veel mensen samen. Waarbij het voldoende afstand houden niet gegarandeerd kan worden. Zo ook de parkeerplaats bij Koudenhoorn. De markt gaat zaterdag door. Wel is het belangrijk dat bezoekers 1,5 meter afstand houden.

Op Koudenhoorn kunnen wandelaars even een frisse neus halen of de hond uit laten. Recreëren, door bijvoorbeeld in het gras te zitten, is niet toegestaan. 
 

1 april, 14.15 uur

De RIVM-coronakaart gewijzigd naar aantal opgenomen patiënten

Er zijn verschillende manieren om de verspreiding van COVID-19 in Nederland te laten zien. De beste data die er op dit moment zijn, zijn de ziekenhuisopnames per gemeente. Daarom vanaf maandag 30 maart op de coronakaart van RIVM te zien het aantal opgenomen personen in het ziekenhuis. De verspreiding laat de woonplaats van de patiënten zien.

 

31 maart, 19.00 uur

Maatregelen verlengd t/m 28 april

De maatregelen in de aanpak van het coronavirus zijn verlengd tot en met 28 april. De verlenging van de maatregelen is nodig om om de verspreiding van het cocronavirus te kunnen controleren, kwetsbare groepen te beschermen en ervoor te zorgen dat zorgverleners en ziekenhuizen de grote druk aankunnen.

 

28 maart, 14.00 uur

Derde noodverordening van kracht

Sinds donderdagavond 26 maart is er in Veiligheidsregio Hollands Midden een nieuwe noodverordening van kracht. Met deze ‘3e Noodverordening COVID-19’ sluit de voorzitter van de veiligheidsregio aan bij de aanvullende maatregelen die het kabinet op 23 maart 2020 heeft gepresenteerd. De veiligheidsregio’s hebben landelijk samengewerkt zodat in heel Nederland eenduidig uitvoering kan worden gegeven aan de nieuwe maatregelen.    

Net als in de rest van Nederland zijn ook in Teylingen meer mensen ziek. Ook in onze regio liggen er mensen in het ziekenhuis en op de Intensive Care. 

Burgemeester: Mijn gedachten gaan uit naar iedereen die in de persoonlijke sfeer getroffen is door het coronavirus. Samen met de wethouders leef ik mee met hen en hun naasten, en wensen iedereen veel beterschap en sterkte toe. 

De afgelopen weken is er veel van u gevraagd, en ik zie gelukkig grote veerkracht en bereidheid in Teylingen om samen door deze moeilijke periode heen te komen. Daarbij realiseer ik mij dat de consequenties van de maatregelen zeer ingrijpend kunnen zijn. Denk hierbij aan ouderen in verzorgingstehuizen die geen bezoek meer krijgen, ondernemers en zelfstandigen die hun opdrachten kwijtraken en scholieren en studenten, die thuis onderwijs volgen, maar zonder hun sociale contacten. 

Derde noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Hollands Midden
Vorig weekend is het te vaak gebleken dat mensen in grote groepen naar buiten gingen en te weinig afstand hielden. Op straat, in recreatie- en natuurgebieden en op het strand. Deze nieuwe noodverordening geeft de mogelijkheid om hierop te handhaven en mensen die ondanks waarschuwingen de regels naast zich neerleggen te beboeten. Ook wordt het uitoefenen van alle vormen van contactberoepen verboden, voor zover er geen 1,5 meter afstand tot de klant gehouden kan worden. Dit verbod geldt tot en met 6 april voor onder andere, maar niet uitsluitend, masseurs, kappers en nagelstylisten. 

Naast horeca moeten nu ook speelhallen en casino’s hun deuren gesloten houden. Markten blijven open, deze vormen een essentieel onderdeel van de voedselketen. Wel moeten gemeenten en marktmeesters ervoor kunnen zorgen dat voldoende afstand gewaarborgd is. 

Groepen van 3 of meer personen
Nieuw is ook dat er een samenscholingsverbod geldt, voor groepen van drie of meer personen die geen 1,5m afstand van elkaar houden. Houd daarom afstand van elkaar, op bijvoorbeeld de markt of als je een wandeling maakt. Personen uit hetzelfde huishouden en kinderen zijn hierop een uitzondering. Tot en met 12 jaar mogen kinderen onder toezicht van hun ouder(s) of verzorger(s) met elkaar buiten blijven spelen. Ouders en verzorgers moeten natuurlijk wel afstand tot elkaar houden.

Alleen samen krijgen wij het coronavirus onder controle
Burgemeester ‘Ik realiseer me terdege dat de maatregelen niet makkelijk zijn. Ik wil nogmaals benadrukken dat iedereen een grote eigen verantwoordelijkheid heeft deze maatregelen op te volgen. Volg ook de adviezen van het RIVM strikt op. Alleen samen krijgen wij het coronavirus onder controle.’
 

24 maart, 17.15 uur

Testbeleid van RIVM

Het testbeleid van het RIVM is veranderd. Het testbeleid is erop gericht om vooral kwetsbare mensen beter te kunnen vinden, hen te beschermen en op tijd te kunnen behandelen. Het aantal bevestigde patiënten is hierdoor geen goede graadmeter meer.

Door te testen volgens deze richtlijnen zijn er voldoende voorzieningen beschikbaar voor de mensen die ze het meest nodig hebben. De GGD Hollands Midden test dus patiënten met klachten die vallen in de categorie kwetsbare mensen en niet meer daarbuiten.

Meer informatie op de website van het RIVM.

23 maart, 20.45 uur

Aanscherping maatregelen

Het kabinet heeft vandaag maatregelen aangescherpt in de aanpak van het coronavirus.


22 maart, 17.00 uur

Twee inwoners besmet met het coronavirus

Op 22 maart 2020 is bij twee inwoners van Teylingen een besmetting met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld. Het gaat om een mevrouw van 31 jaar. De andere besmetting gaat om een vrouw van 38 jaar.

Burgemeester Carla Breuer: ‘Ik wens alle inwoners die ziek zijn geworden door besmetting met het coronavirus beterschap en ik wens ze een goed herstel toe.”

Niet alle mensen met corona-achtige verschijnselen worden meer getest. Het cijfer zegt dus niets over het aantal daadwerkelijke besmettingen in onze gemeente. Op de site van het RIVM vind je het aantal officiële besmettingen per 100.000 inwoners, per gemeente.
 

Testbeleid

Het testbeleid van het RIVM is veranderd. Het testbeleid is erop gericht om vooral kwetsbare mensen beter te kunnen vinden, hen te beschermen en op tijd te kunnen handelen. Door te testen volgens de richtlijnen zorgen we ervoor dat er voldoende voorzieningen beschikbaar zijn voor de mensen die ze het meest nodig hebben.

Daarnaast test de GGD zorgmedewerkers, zodat zij bij geringe klachten aan het werk kunnen blijven als uit de test blijkt dat zij niet besmet zijn met het coronavirus.


20 maart, 16.30 uur 

2 Inwoners besmet met het coronavirus

Op 19 maart 2020 is bij 2 inwoners van Teylingen een besmetting met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld. Het gaat om een meneer van 59 jaar. De andere besmetting gaat om een vrouw van 47 jaar. Burgemeester Carla Breuer: ‘Ik wens alle inwoners die ziek zijn geworden door besmetting met het coronavirus beterschap en ik wens ze een goed herstel toe.”

Niet alle mensen met corona-achtige verschijnselen worden meer getest. Het cijfer zegt dus niets over het aantal daadwerkelijke besmettingen in onze gemeente. Op de site van het RIVM vind je het aantal officiële besmettingen per 100.000 inwoners, per gemeente.

Testbeleid

Het testbeleid van het RIVM is veranderd. Het testbeleid is erop gericht om vooral kwetsbare mensen beter te kunnen vinden, hen te beschermen en op tijd te kunnen handelen. Door te testen volgens de richtlijnen zorgen we ervoor dat er voldoende voorzieningen beschikbaar zijn voor de mensen die ze het meest nodig hebben.

Daarnaast test de GGD zorgmedewerkers, zodat zij bij geringe klachten aan het werk kunnen blijven als uit de test blijkt dat zij niet besmet zijn met het coronavirus.

 

 

19 maart 19.30 uur

Besmetting coronavirus in Teylingen

Op 19 maart 2020 is bij een inwoner van Teylingen een besmetting met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld. Het gaat om een vrouw, van 25 jaar. 

Burgemeester Carla Breuer: ”Ik wens deze vrouw heel veel beterschap toe.”
Voor adviezen over wat u het best kunt doen om besmetting zoveel mogelijk te voorkomen, verwijzen we u naar de website van het RIVM.
 

 

18 maart, 17.00 uur

Extra maatregelen geregeld in noodverordening

Het kabinet heeft op 15 maart aanvullende maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus (Covid-19) zoveel mogelijk te vertragen. In de tweede noodverordening zijn deze maatregelen juridisch geregeld. Scholen, kinderopvang, sportclubs en horecagelegenheden zijn dicht tot en met 6 april. De gevolgen van deze maatregelen zijn stevig voelbaar in ons land, en ook in onze dorpen.

Burgemeester Carla Breuer: ‘Ik voel mee met alle inwoners, bedrijven en instellingen die geraakt worden door het coronavirus (Covid-19) en de gevolgen daarvan. Hoewel iedereen begrip zal hebben dat gezondheid en veiligheid op dit moment boven alles gaat, zijn de consequenties ingrijpend.’ 


Maatregelen

Scholen, kinderopvang, sportclubs en horeca gelegenheden zijn gesloten; supermarkten, bouwmarkten en weekmarkten blijven open. Waarbij aandacht wordt gevraagd om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. De maatregelen zijn erop gericht om situaties met veel mensen bij elkaar zoveel mogelijk te voorkomen. Werkzaamheden waarbij het risico op besmetting klein is, of door maatregelen kleiner gemaakt is, kunnen daarom gewoon doorgaan. Kinderen kunnen ook buiten blijven spelen. Zolang we de voorschriften van het RIVM blijven volgen is het risico op besmetting zo klein mogelijk.


Tweede noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Hollands Midden

De voorzitter van de Veiligheidsregio Hollands Midden heeft op basis van de aanvullende maatregelen van het ministerie maandagavond 16 maart een tweede noodverordening vastgesteld. Alle burgemeesters binnen de Veiligheidsregio Hollands Midden hebben hiermee ingestemd. Deze noodverordening is gebaseerd op een landelijk afgesproken model. Hierdoor gelden in het hele land eenduidige regels. De nieuwe noodverordening geeft de voorzitter van de Veiligheidsregio een instrument om ervoor te zorgen dat iedereen de afspraken naleeft.

Voorzitter van de Veiligheidsregio Henri Lenferink: ‘Ik ben verheugd dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. Inwoners, bedrijven en organisaties passen zich aan in deze bijzondere situatie. Als we met elkaar de schouders er onder blijven zetten kunnen we het virus maximaal controleren. Ik spreek mijn dank uit aan iedereen die er zorg voor draagt dat ons dagelijks leven zo normaal mogelijk door kan gaan deze weken. Ik bedank mensen in de zorg, het onderwijs en alle andere beroepssectoren die onze samenleving draaiende houden.’
 

18 maart, 10.00 uur

Telefoonnummer ouderen

Het Rode Kruis heeft een speciaal telefoonnummer geopend waar ouderen en zieke mensen terechtkunnen met vragen rond het coronavirus. Het nummer is 070-4455888.

De hulplijn is volgens de organisatie bedoeld voor de kwetsbaarste mensen, zoals ouderen die door de corona-uitbraak hun huis niet uit kunnen, maar ook voor zieken en de mensen in hun omgeving.

Het Rode Kruis richt zich in eerste instantie op hulp via de telefoon.

Het nummer kan ook worden gebeld voor praktische tips. Aan de mensen wordt bijvoorbeeld uitgelegd hoe ze online hun boodschappen kunnen doen.

Als blijkt dat telefonische hulp niet voldoende is, wordt gekeken of een vrijwilliger kan worden ingezet.
 

17 maart, 16.30 uur

Veel gestelde vragen

Vragen over onze openingstijden, afspraken met de gemeente of documenten? Ben je zzp'er of ondernemer, waar kan je dan terecht met vragen? Lees meer in de veelgestelde vragen.
 

17 maart, 15.30 uur

Overzicht gemeentelijke bijeenkomsten die niet doorgaan

De maatregelen van het kabinet hebben ook gevolgen voor de gemeentelijke bijeenkomsten. We hebben een lijst van bijeenkomsten en evenementen waarvan nu bekend is dat ze niet doorgaan. Dit overzicht wordt steeds geactualiseerd.
 

17 maart, 14.30 uur

Corona: informatie voor ondernemers

Ook ondernemers in onze gemeenten ondervinden de gevolgen van de maatregelen rondom het coronavirus. Zij kunnen bij verschillende instanties terecht voor informatie, hulp en financiële steun.
 

16 maart, 20.00 uur

Aangepaste dienstverlening van de gemeente

We zetten in op een zo goed mogelijke telefonische en digitale bereikbaarheid. Toch kan het zijn dat de wachttijden langer zijn dan gebruikelijk. Bekijk hier de aangepaste openingstijden van de gemeente. 
 

16 maart, 19.30 uur

Besmetting nieuwe coronavirus in Teylingen

Op 16 maart 2020 is bij een inwoner van Teylingen een besmetting met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld. Het gaat om een vrouw, van 28 jaar. Het contactonderzoek is afgerond en dat levert geen bijzonderheden op. In Teylingen zijn nu twee vastgestelde besmettingen.

Burgemeester Carla Breuer:  ”Ik wil degene bij wie de besmetting is geconstateerd heel veel beterschap wensen. Gelukkig levert het contactonderzoek geen bijzonderheden op. Ik wil u allen vragen om de hygiënemaatregelen goed in acht te blijven nemen. Zo kunnen we de verspreiding van het nieuwe Coronavirus zoveel mogelijk vertragen.”

 

15 maart, 19.00 uur

Aanvullende maatregelen onderwijs, horeca, sport

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden (niet voor hotels) en sport- en fitnessclubs.

Minister Bruins (Medische Zorg) en minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toe tijdens een persbijeenkomst. De maatregelen zijn:

  • Scholen en kinderdagverblijven gaan dicht vanaf maandag 16 maart tot en met maandag 6 april. Het gaat hierbij om scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo.
  • Voor kinderen van ouders in bijvoorbeeld de zorg, politie, openbaar vervoer en brandweer is er wel opvang in de school en het kinderdagverblijf, zodat hun ouders kunnen blijven werken. Deze opvang is zonder extra kosten. Klik hier voor een lijst van cruciale beroepsgroepen.
  • Docenten gaan onderwijs op afstand organiseren voor kinderen die thuis zitten, met prioriteit voor eindexamenleerlingen in het voortgezet onderwijs en het mbo.
  • Alle eet- en drinkgelegenheden gaan dicht vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april.
  • Sport- en fitnessclubs, sauna’s, sexclubs en coffeeshops sluiten vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april.
  • Iedereen in Nederland wordt gevraagd om waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Ook bijvoorbeeld bij het boodschappen doen.
  • Alle eerder genomen maatregelen worden verlengd tot en met maandag 6 april.


Hulp voor ondernemers
Het kabinet neemt verschillende maatregelen om ondernemers die in de problemen dreigen te komen, te helpen. Zo is er de regeling werktijdverkorting, kan de belastingdienst uitstel van betaling verlenen en verruimt EZK de borgstelling midden- en kleinbedrijf. Ondernemers in bijvoorbeeld de horeca of reisbranche die last ondervinden omdat klanten thuisblijven of de zaak tijdelijk dicht moet, kunnen daardoor makkelijker geld lenen. Meer informatie over de mogelijkheden kunnen ondernemers opvragen bij het adviesteam van de Kamer van Koophandel.
 

15 maart, 11.30 uur

Besmetting coronavirus in Teylingen

Op 15 maart 2020 is bij een inwoner van Teylingen een besmetting met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld. Het gaat om een man van 63 jaar. De GGD voert momenteel contactonderzoek uit.
Burgemeester Carla Breuer: 'Allereerst wens ik degene bij wie de besmetting is geconstateerd veel beterschap toe. Ik begrijp dat de omgeving van de betrokkene(n) extra voorzichtig is. Heel fijn dat zij de adviezen van RIVM en GGD opvolgen. Dat is de beste manier om verdere besmetting zoveel mogelijk te voorkomen.' 

Contactonderzoek
Contacten van de patiënt worden momenteel door de GGD benaderd en krijgen leefregels en instructies hoe te handelen bij klachten. Mochten deze contacten klachten krijgen die passen bij het nieuwe coronavirus, dan worden zij ook in isloatie geplaatst en getest op het nieuwe coronavirus.

 

14 maart, 12.45 uur

Noodverordening: Niet meer dan honderd personen bij elkaar op één plek


In Teylingen mogen vanaf zaterdagavond niet meer dan honderd personen bij elkaar op één plek zijn. Dit geldt voor alle locaties behalve scholen en stations. Dit staat in een noodverordening van de Veiligheidsregio Hollands Midden. Naast voor Teylingen geldt dit ook voor de 17 andere gemeenten van de veiligheidsregio.


13 maart, 16.00 uur

In onze dorpen gaat het noodzakelijke gemeentelijke werk gewoon door

Zo halen we afval op en legen we de ondergrondse containers zoals gebruikelijk. Afspraken die je hebt staan bij onze loketten gaan gewoon door. Ook het inloopspreekuur in Sassenheim blijft beschikbaar. We vragen inwoners en ondernemers om zoveel mogelijk digitaal te regelen. En als u verkouden en of ziek bent, wilt u dan niet langskomen en uw afspraak verzetten.


12 maart, 21.30 uur

Aankondiging kabinetsmaatregelen

Vanmiddag heeft het kabinet maatregelen aangekondigd om verdere verspreiding van het Coronavirus (Covid-19) zo veel mogelijk te voorkomen. Dit heeft natuurlijk ook gevolgen voor ons dorp. Het zijn stevige maatregelen, maar het is belangrijk en noodzakelijk voor onze samenleving. Je vindt deze maatregelen op de pagina met achtergrondinformatie.

We zien nu al dat veel mensen hun verantwoordelijkheid nemen. Dank daarvoor. De komende dagen houden we je op de hoogte van wat het betekent voor ons dorp.


11 maart, 15.00 uur

Nauw contact met GGD en Veiligheidsregio 

De situatie is sinds 5 maart niet veranderd. De gemeente heeft voortdurend contact met de GGD Holland Midden en de Veiligheidsregio Hollands Midden en als daar aanleiding toe is, volgt nadere berichtgeving.


5 maart, 10.00 uur

Bijeenkomsten en evenementen gaan vooralsnog door

De gemeente Teylingen is onderdeel van de veiligheidsregio Hollands Midden. In de veiligheidsregio  is afgesproken dat bijeenkomsten en (grote) evenementen tot nader order gewoon kunnen doorgaan. Dus ook sportwedstrijden, verenigingsactiviteiten, schoolbijeenkomsten etc. Hier volgen wij de adviezen van de GGD en het RIVM. Zij beoordelen elke situatie afzonderlijk en zullen anders adviseren als daar noodzaak toe is. Zij hebben de experts en deskundigheid hierover in huis. Met de huidige kennis en in de huidige situatie is er momenteel geen reden om te besluiten om (grote) evenementen te annuleren.

Ga naar het begin