Informatieavond 16 april doorstroming N208 en N443

1 april

Op dinsdag 16 april organiseert de gemeente Teylingen samen met de provincie Zuid-Holland een informatieavond over het verbeteren van de doorstroming op de N208 en N443.

Ter hoogte van de Van Pallandtlaan en Parklaan in Sassenheim.

De avond start om 19.30 uur in Graaf Jan, Jan van Brabantweg 3, 2171 HC in Sassenheim.

Programma informatieavond 16 april

19.15 uur      zaal open, koffie en thee staat klaar
19.30 uur      aanvang presentatie
20.30 uur      aanvang informatiemarkt
21.30 uur      einde

Verbetering doorstroming

Op drukke momenten is de doorstroming op de N208 en N443 ter hoogte van de Van Pallandtlaan en de rotonde bij de Parklaan niet voldoende. In de toekomst zullen door toenemende verkeersdrukte de vertragingen hier toenemen. De provincie Zuid-Holland en de gemeente Teylingen hebben onderzoek gedaan naar deze doorstroming, nu en in de toekomst. Deze bevindingen en ideeën willen we graag met u delen. We horen graag hoe u aankijkt tegen de doorstroming en veiligheid op deze weg, wat u denkt dat nodig is in de toekomst en wat u vindt van onze ideeën.

Hoogwaardig Openbaar Vervoer

De toenemende verkeersdrukte heeft gevolgen voor de regionale bereikbaarheid, van Sassenheim, Voorhout, Lisse en Noordwijkerhout. Daarbij is de Van Pallandtlaan  onderdeel van de hoogwaardige busverbinding tussen Noordwijk en Schiphol. Ook voor deze betrouwbare, comfortabele en frequente busverbinding willen we (toekomstige) knelpunten in de doorstroming oplossen.

Mogelijke maatregelen N208

Het einddoel is een goede bereikbaarheid, goede doorstroming en goede en veilige voorzieningen voor fietsers en voetgangers die deze wegen oversteken. Een goede inpassing in de omgeving is daarbij van belang. Uit onderzoek blijkt dat de verkeersdruk in 2030 een stuk hoger ligt dan nu. Dit ligt voor de hand gezien de woningbouw in onder meer Voorhout, Lisse, Noordwijk en Noordwijkerhout. Vanwege de toename van het verkeer zijn infrastructurele maatregelen nodig om de doorstroming te waarborgen. Het gaat dan om mogelijke aanpassingen aan de rotondes N208-N443 en N208-Parklaan. Deze maatregelen zullen impact hebben op omgeving van de Van Pallandtlaan.  Graag gaan we hierover met u in gesprek tijdens deze bewonersavond.  

Ga naar het begin