Hulp nodig bij administratie en financiën?

18 oktober

Wethouder Arno van Kempen opende vrijdag 18 oktober de Papierwinkel. De Papierwinkel helpt je als je er zelf niet uitkomt.

Pauline Zwinkels (coördinator Papierwinkel) en wethouder Arno van Kempen

Bij de Papierwinkel kunnen mensen terecht met administratieve en financiële vragen, zoals hulp bij het lezen van brieven, het invullen van formulieren en het op tijd betalen van de rekeningen. De Papierwinkel is gevestigd in Wijkcentrum De Spelewey in Voorhout.

Vroegtijdige hulp voorkomt problemen

Met de Papierwinkel willen we bereiken dat mensen vroegtijdig en makkelijk hulp krijgen als dat nodig is. Dit voorkomt dat mensen het overzicht verliezen en vervolgens teveel zorgen krijgen waar ze niet goed meer uitkomen. Soms met alle (ook financiële) gevolgen van dien. 

Wethouder Arno van Kempen: ‘’Ik vind de Papierwinkel een belangrijk onderdeel van ons armoedebeleid. Het sluit aan bij onze gedachte om inwoners zoveel mogelijk te helpen om dingen zelf voor elkaar te krijgen. Als we ze daarbij van dienst kunnen zijn, bijvoorbeeld via de Papierwinkel, dan doen we dat heel graag!’’

Iedere vrijdag tussen 09.30 en 11.30 uur

Iedere inwoner van Teylingen die hulp nodig heeft bij administratieve en financiële vragen is op vrijdagen tussen 09.30 en 11.30 uur welkom. Je kan zo binnenlopen en de hulp is gratis. Geef het door aan iedereen die hier baat bij kan hebben!

Verschillende partners bundelen de krachten

Het sociaal team Teylingen (waarin Welzijn Teylingen, MEE, Kwadraad en de ISD Bollenstreek), Vluchtelingenwerk en Humanitas werkten mee aan de totstandkoming van de Papierwinkel. Medewerkers van de Papierwinkel zijn ervaren, geregistreerde vrijwilligers en er is een meewerkend coördinator.

Ga naar het begin