Geslaagde Dag van de Mantelzorg in Sassenheim

14 november

Mantelzorgers uit Teylingen in het zonnetje gezet

waardering door de wethouder

Zaterdag 10 november was de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag worden mantelzorgers – mensen die intensief en/of langdurig zorgen voor een naaste - in het zonnetje gezet.

In Sassenheim kwamen zo’n 110 mantelzorgers uit Teylingen bijeen voor een dag ‘ontspannen, ontmoeten en verwend worden’. De Dag vond plaats in het Rijnlands Lyceum.

Wethouder Arno van Kempen opende de bijeenkomst. Hij sprak zijn waardering en respect voor de mantelzorgers uit en vertelde over ontwikkelingen in mantelzorgbeleid in Teylingen. De mantelzorgers wisselden vervolgens ervaringen en tips uit en blikten met elkaar terug op de afgelopen jaren: ervaren zij veranderingen, verbeteringen? Ervaren ze een gelijkwaardige samenwerking met hulpverleners? Worden ze gehoord en serieus genomen? Leny Noteboom van Welzijn Teylingen leidde de dag verder in goede banen. Er waren verwenactiviteiten, workshops, een creatieve ontmoetingshoek, een informatiemarkt en een heerlijke lunch. Na een geslaagde en ontspannen dag gingen de mantelzorgers naar huis met een leuke goodiebag.

Ga naar het begin