Geluid berekend voor woningen langs de A44/N44

17 februari

Rijkswaterstaat pakt geluidhinder aan bij woningen langs de Nederlandse rijkswegen.

A44 verkeersbord

Rijkswaterstaat pakt met het Meerjarenprogramma Geluidsanering (MJPG) de geluidhinder aan bij woningen langs de Nederlandse rijkswegen. Voor woningen in de Gemeente Teylingen in de buurt van de A44/N44 is daarom berekend wat het geluidniveau aan de buitenzijde van de woning is. Is dat geluidniveau volgens de wet te hoog? Dan wordt berekend welke geluidmaatregel(en) mogelijk zijn om het geluid te verminderen. In 2020 en 2021 maakt Rijkswaterstaat in 2 geluidsaneringsplannen bekend waar in de provincie Zuid-Holland welke geluidmaatregelen komen.


Geluidberekening woningen op internet

Voor de woningen waarvoor het geluid is berekend, is de uitkomst te vinden op de website van Rijkswaterstaat. In de geluidmaatregelenkaart op die website staat per woning het berekende jaargemiddelde geluidniveau aan de buitenzijde van de woning, de wettelijke saneringsdrempel voor de woning (in de meeste gevallen 65 decibel) én de planning voor het vaststellen van het geluidsaneringsplan.

Rijkswaterstaat maakt dit jaar en volgend jaar in 2 geluidsaneringsplannen de maatregelen bekend. In zo’n plan staat precies waar welke geluidmaatregelen, zoals bijvoorbeeld stiller asfalt, een geluidscherm of gevelisolatieonderzoek bij een woning, gepland zijn. 

 

E-mailservice

Bewoners van woningen die voor geluidsanering in aanmerking komen, krijgen automatisch een brief van Rijkswaterstaat. Komt jouw woning niet in aanmerking voor geluidsanering? Maar wil je wel op de hoogte blijven over het geluidsaneringsplan voor jouw omgeving? Meld je dan aan via de e-mailservice van de Rijkswaterstaat door je e-mailadres achter te laten. De geluidmaatregelenkaart op dezelfde website is voor iedereen toegankelijk en eenvoudig te doorzoeken met postcode en huisnummer.

 

Vragen? Contact de informatielijn

Heb je een vraag of heb je geen internet? Bel dan met de gratis informatielijn 0800-8002. Dit nummer is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 07.00 en 20.00 uur en op zaterdagen, zondagen en feestdagen tussen 10.00 en 18.30 uur.

Ga naar het begin