Fotowedstrijd ‘Winterbloei in Teylingen’

18 oktober

Er zijn 4 quotes als thema. Vang jij deze in een mooie foto? Inzenden kan tot en met 24 november.

‘De ijskappen smelten, de winter staat in bloei. Zullen we eens kijken hoe het duurzamer kan?’ Met deze woorden start de Nederlandse bibliotheek haar jaarlijkse campagne  Nederland Leest. Dit jaar met 'Winterbloei', een bundel met verhalen van Jan Wolkers (in november verkrijgbaar in de bibliotheek).

Kwetsbare natuur

Lente of winter, de natuur blijft prachtig door de seizoenen heen. Maar ze is ook kwetsbaar en van slag. Ons klimaat verandert, hierdoor regent het bijvoorbeeld meer en wordt het warmer. In Teylingen is er veel aandacht voor maatregelen om hier effectief mee om te gaan. De bibliotheek Bollenstreek in Sassenheim en Groen Dichterbij Teylingen organiseren diverse activiteiten om mens en natuur te verbinden. Deze fotowedstrijd is de aftrap.

Vang een quote in een foto

Wij nodigen jou als inwoner van Teylingen uit om één van de quotes te kiezen. Je warme jas en schoenen aan te trekken, je fototoestel mee te nemen en de quote te vangen in een foto van de natuur in jouw gemeente. We hebben vier quotes gekozen uit de bundel Winterbloei.

 1. De vluchtige en vale vlokkenregen verstijft op het behang van bomen.
 2. Je kijkt er het hele jaar zo nu en dan naar. Tot ze verstoft zijn en hun kleur verloren hebben. Dan geven we ze terug aan de aarde die ze gulzig opneemt.
 3. Het is een tapijt van blijdschap.
 4. Het kruipend gedierte dat niet bij de bouwwerkzaamheden met sloot en al ondergespit was, zat voorgoed gevangen tussen wanden van metselwerk.

Inzenden kan t/m 24 november 2019

Kies één van de vier quotes en maak hier een passende foto in de natuur bij (van minimaal 3 mb).

Inzenden kan via email met de volgende informatie bijgesloten: 

 • Contactgegevens inzender (naam, e-mailadres)
 • De door jouw gekozen quote
 • Een korte omschrijving waarom juist deze foto past bij de quote (1-3 zinnen)
 • Email naar m.van.puijenbroek@ivn.nl o.v.v.: ‘Fotowedstrijd Winterbloei in Teylingen’.
 • Door in te zenden ga je automatisch akkoord met de voorwaarden.


Prijzen

De jury bestaat uit Ell Geeh (EllGeeH Kunstfotografie), Joep Derksen (Writing4U.nl) en Rob ten Boden (wethouder Teylingen). Zij kiezen drie winnende foto’s. Deze drie foto’s worden op A3 formaat afgedrukt en krijgen een plek aan de muur in de bibliotheek in Sassenheim. De drie prijswinnaars zijn daarnaast zeker van een plek in een fotoworkshop van Ell Geeh (februari 2020) en ontvangen een cadeaubon van Bollenstreekhout. Onder alle inzenders worden nog drie plekken in de workshop van Ell Geeh verloot.

Voorwaarden

 • De rechten van alle ingezonden foto's blijven in handen van de inzender. De inzender geeft echter door in te zenden toestemming dat de foto(’s) voor onbepaalde tijd gebruikt kunnen worden voor PR-doeleinden van IVN Natuureducatie en Gemeente Teylingen, waaronder de Groene Uitdaging. Dit betekent dat als wij jouw foto willen gebruiken voor een bericht op bijvoorbeeld onze website of op Facebook dat wij hier geen toestemming voor hoeven vragen en jij hier ook geen vergoeding voor krijgt.
 • De inzender verklaart eigenaar te zijn van de foto en, mits van toepassing, houder te zijn van het portretrecht. IVN en Gemeente Teylingen zijn op geen enkele wijze aansprakelijk wanneer inzender niet de eigenaar of portretrechthouder is van de ingestuurde foto(‘s). 
 • Iedere inzender mag maximaal twee foto’s inzenden. Indien meer dan twee foto’s vanuit dezelfde persoon worden ingezonden, worden alle foto’s van de betreffende inzender uitgesloten van deelname.
 • Winnaars worden uiterlijk 28 november per mail geïnformeerd.
 • Indien de aangeleverde gegevens (zie inzenden) niet volledig zijn wordt de ingezonden foto niet beoordeeld.
 • Insturen van foto’s kan t/m 24 november 2019 naar m.van.puijenbroek@ivn.nl o.v.v.: ‘Fotowedstrijd Winterbloei Teylingen’. Inzendingen worden geanonimiseerd alvorens de jurering plaatsvindt.
 • De prijsuitreiking en onthulling van de 3 winnende foto’s is op 30 november om 13.00 uur tijdens de Groen en Doen markt in de bibliotheek van Sassenheim. De tickets voor deelname aan de fotoworkshop van Ell Geeh worden eveneens op 30 november verloot onder de inzenders.
 • In alle gevallen waar niet in is voorzien beslist de organisatie.

 

 

Ga naar het begin