College Teylingen dementievriendelijk

28 januari

Op 23 januari ontving het college van Teylingen het certificaat Samen dementievriendelijk uit handen van Irma Alfrink van Alzheimer Nederland.

Dit vanwege de training ‘GOED Omgaan met dementie’ die het college samen met het college van Lisse volgde.

In Teylingen wonen naar schatting ruim 600 mensen met dementie. De komende jaren neemt dat aantal alleen maar toe.

Arno van Kempen, wethouder sociaal domein, over de aanleiding om de training te volgen: “Wij willen graag een dementievriendelijke gemeente zijn. Een gemeente waarin ook mensen met dementie zo lang mogelijk mee kunnen blijven doen in de Teylingse gemeenschap. Wij werken hierin samen met zorg- en welzijnsaanbieders, woningcorporaties en huisartsen. Een van onze speerpunten is het vergroten van kennis over en begrip voor mensen met dementie. Daarom zijn het afgelopen jaar trainingen georganiseerd voor vrijwilligers in zorg en welzijn, ondernemers en medewerkers binnen de gemeente.

Als college vinden wij het belangrijk om te weten waar onze inwoners, mantelzorgers en vrijwilligers betrokken bij dementie in de praktijk tegenaan lopen. En hoe wij hen daarin het beste kunnen ondersteunen. Vandaar dat wij zelf ook graag deze training wilden volgen.”

Trainingen voor inwoners

In de toekomst worden meer trainingen georganiseerd ook voor inwoners. Heeft u interesse om met mensen in uw buurt of samen met uw vereniging een training 'Omgaan met dementie' te volgen? Of wilt u zich graag actief inzetten voor mensen met dementie? Neem dan contact op met de gemeente via 14 0252.

En neemt u eens een kijkje op de Facebookpagina van Dementievriendelijk Teylingen voor tips en informatie over dementievriendelijkheid.

Ga naar het begin