Burendag 2018

8 augustus

[update] Op 22 september is het weer Burendag. Een dag waarop mensen samen komen en iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Ook de gemeente stelt extra geld ter beschikking.

burendag

[update 8 augustus] Het Oranje Fonds steunt de activiteiten met maximaal € 400,-. Voor dit jaar is het gehele budget echter vergeven vanwege de vele aanvragen die het fonds heeft ontvangen. U kunt nog wel een feestpakket aanvragen en inspiratie vinden op de site van het Oranje Fonds www.burendag.nl. Om te stimuleren dat ook in Teylingen veel mensen aan Burendag meedoen, stelt de gemeente ook € 400,- per activiteit ter beschikking. Deze bijdrage kunt u nog altijd aanvragen tot 1 september 2018. In 2017 werd Burendag op 21 plekken in Teylingen gevierd. Met Burendag willen wij, het Oranje Fonds en Douwe Egberts mensen dichter bij elkaar brengen.

Elkaar ontmoeten en leren kennen

Op 21, 22 en 23 september kunnen buren hun goede ideeën uitvoeren. Vorig jaar werd Burendag op 21 plekken in Teylingen gevierd. In Sassenheim werd bijvoorbeeld onder het genot van samen eten de nieuwe buurtbewoners welkom geheten en de plantenbakken opgeknapt. In Warmond zetten buren samen een buurtbank in elkaar en werd er gebrainstormd over de speeltuin. In Voorhout kreeg een kinderboerderij een schoonmaak- en opruimbeurt.

Aanvraag indienen

U kunt uw activiteit aanmelden op www.burendag.nl. Klik op ‘Meld je nu aan’ en volg de stappen. Bij de gemeente kunt u uw aanvraag indienen door het aanvraagformulier Burendag 2018 in te vullen en op te sturen. Dit kan nog tot 1 september 2018.

Vragen?

Voor vragen of voor andere initiatieven die niet binnen de voorwaarden van Burendag vallen, kunt u contact opnemen met de wijkregisseurs Teylingen, Irma Crooijmans en Loes Massaro via e-mail: wijkregisseurteylingen@hltsamen.nl of bel 14 0252.

Ga naar het begin