Bericht van de burgemeester aan alle Teylingers

3 juni

"Het zal nog tijd kosten en veel van ons geduld vergen, maar hopelijk kunnen we een nieuwe manier vinden om onze dagelijkse dingen te doen."

Foto van Carla Breuer

Beste Teylingers,

Langzamerhand worden de maatregelen wat versoepeld. Stap voor stap krijgen we de ruimte om meer te doen. Sinds een paar weken zijn de basisscholen weer open, mogen we naar de kapper of de fysiotherapeut en kunnen we buiten wat sporten – allemaal onder voorwaarden natuurlijk. Ook mogen bewoners van verpleeghuizen weer bezoek ontvangen, al is het beperkt.

En sinds maandag mogen cafés en restaurants weer klanten ontvangen – maximaal dertig – en terrassen inrichten. Middelbare scholen beginnen weer met lessen in de klas. En theaters, bioscopen en musea openen hun deuren, al mogen ook hier vooralsnog maar dertig mensen naar binnen. Mensen in al deze branches konden bijna niet wachten. Zij hebben hard gewerkt en flink gepuzzeld om gebouwen en werkwijzen aan de regels aan te passen. Daar heb ik heel veel waardering voor!

Het is prettig om te ervaren dat er langzaam weer meer kan en mag. Ik wil graag benadrukken dat dit een verdienste is van ons allemaal. Juist omdat we een pas op de plaats hebben gemaakt, veel thuis zijn gebleven en de anderhalve meter afstand in acht hebben genomen.

De komende tijd komen er nog meer versoepelingen aan. Maar dat kan alleen als het coronavirus onder controle blijft. Daarom vraag ik u om goed op te blijven letten. Juist nu de regels minder streng worden, is het belangrijk dat we ons gezond verstand gebruiken. We moeten drukte vermijden en anderhalve meter afstand blijven houden.

Het zal nog tijd kosten en veel van ons geduld vergen, maar hopelijk kunnen we een nieuwe manier vinden om onze dagelijkse dingen te doen. Alleen samen krijgen we dat voor elkaar.

Carla G.J. Breuer
Burgemeester van Teylingen

Ga naar het begin