Dag van de Mantelzorg 2021

9 november

Mantelzorgers zijn onzichtbare helden!

Mantelzorgers

Ze zorgen voor een ziek familielid, vriend of buur. Die zorg is vaak onzichtbaar. Daarom zetten we in de week van 10 november mantelzorgers in de schijnwerpers: want hun zorg mag gezien worden. Wat mantelzorgers doen is niet vanzelfsprekend, het is bijzonder en verdient waardering.

Waardering voor mantelzorgers

Op 10 november is de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. Op deze dag laten we zien dat we onze mantelzorgers waarderen. We staan stil bij de zorg die zij bieden aan hun naaste. Wethouder Arno van Kempen: 'Ik heb veel respect en bewondering voor alles wat mantelzorgers doen. Ze zorgen voor iemand uit hun eigen omgeving en dat lijkt vanzelfsprekend, maar het is tegelijkertijd heel bijzonder.’ Normaal gesproken organiseren we op deze dag een samenzijn met allerlei leuke activiteiten. Dit jaar is er vanwege spreiding van activiteiten door corona een hele week aandacht voor mantelzorgers. 

Een week lang workshops voor mantelzorgers

De week opende met een workshop herfstkransen maken in de Spelewey in Voorhout. Er zijn veel creatieve workshops, omdat daarvoor de meeste belangstelling was onder de mantelzorgers. Verder zijn er workshops mindfulness en koken. Samen bezig zijn verbindt en zorgt voor goede gesprekken onderling, waarbij ervaringen kunnen worden gedeeld.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over mantelzorgondersteuning of heb je extra hulp of een luisterend oor nodig? Neem dan contact op met de mantelzorgadviseurs van Welzijn Teylingen via info@welzijnskompas.nl of 0252 23 18 05 of met de gemeente via 14 0252.

Ga naar het begin