Ga naar de inhoud

Brief gemeentelijke belastingen

22 februari

Eind februari ontvangt u een brief met de aanslag voor de gemeentelijke belastingen

Eind februari ontvangt u een brief met de aanslag voor de gemeentelijke belastingen. Het bedrag bestaat uit de onroerende zaakbelasting (OZB), afvalstoffenheffing en rioolheffing (en hondenbelasting alleen Lisse). De basis voor de onroerende zaakbelasting (OZB) is de WOZ-waarde van uw woning. Deze waarde wordt elk jaar door uw gemeente bepaald. Belastingen Bollenstreek voert de belastingzaken uit voor gemeente.
 

Twijfel over uw WOZ-waarde, bel dan

Twijfelt u of de WOZ-waarde of de belastingaanslag juist is? Bel dan eerst met Belastingen Bollenstreek op 071-3660255. Als blijkt dat er iets niet klopt, wordt het direct aangepast. Hierdoor is officieel bezwaar maken niet meer nodig.
 

Toch bezwaar maken, dan graag digitaal

Dit kan via belastingenbollenstreek. Klik op de knop Direct online regelen. U ontvangt dan meteen digitaal een bevestiging dat het bezwaar is ontvangen.
 

Gratis bestaat niet, maak zelf bezwaar

Er zijn veel bedrijven die gratis hulp aanbieden bij het maken van bezwaar. Als deze bedrijven gelijk krijgen, moet de gemeente kosten betalen aan deze bedrijven. Zelfs bij een hele kleine waardeverlaging. Aan die kosten betalen we allemaal mee. Maak daarom eenvoudig zelf bezwaar via belastingenbollenstreek.
 

Aanslag biljet digitaal ontvangen

U kunt uw aanslagbiljet voortaan ook digitaal ontvangen. U kunt dit regelen via www.mijn.overheid.nl. Na inloggen met Digid, vinkt u Belastingen Bollenstreek aan. U ontvangt het aanslagbiljet dan voortaan digitaal via uw berichtenbox. 

Bekijk de video over WOZ-bezwaar voor meer informatie

Ga naar het begin