Ga naar de inhoud

Brief burgemeester aan inwoners

29 november

Burgemeester Carla Breuer schrijft een brief aan alle inwoners van Teylingen.

Burgemeester Carla Breuer

Beste inwoners van Teylingen,

Wat hadden we gehoopt dat we dit najaar goed door zouden komen. Zonder al te veel zieken, zonder volle IC’s, zonder berichten over artsen en verpleegkundigen die onder zware druk hun werk doen. We rekenden erop dat we dankzij de vaccinaties weer een béétje terug zouden kunnen naar ons oude leven. Helaas moeten we vaststellen dat het nog niet zover is.

De besmettingen lopen op, de zorg is overbelast. Ziekenhuizen moeten geplande operaties opnieuw gaan uitstellen. Ik probeer me voor te stellen hoe ingrijpend dat is voor patiënten, voor hun familie en vrienden. Maar ook voor artsen: hoe machteloos zul je je voelen als je iemand moet afbellen?

Afgelopen vrijdag hoorden we premier Rutte en minister De Jonge weer nieuwe maatregelen aankondigen. Dat is voor ons allemaal een domper. We waren eraan toe om elkaar weer te ontmoeten, op stap te gaan en leuke dingen te ondernemen. Misschien had u een feestje in het vooruitzicht dat niet door kan gaan. Dat valt vreselijk tegen, dat snap ik goed. Sterker nog: die teleurstelling voel ik persoonlijk ook.

Elk van ons gaat op een eigen manier om met de onzekerheid die deze pandemie met zich meebrengt. Het is goed om daar regelmatig bij stil te staan. Na te denken wat u nodig hebt om hier doorheen te komen en dit ook uit te spreken. Misschien voelt u zich weer beter na een telefoontje of een wandeling met een vriend of vriendin.

Net zo belangrijk is het om te kijken wat de mensen om u heen nodig hebben. Hoe u voor uw kinderen zorgt, die opgroeien in een minder zorgeloze tijd dan we ze toewensen. Of voor ouderen in uw omgeving, die zich misschien eenzamer voelen dan anders. Maar ook: hoe u op een prettige manier contact kunt blijven houden met mensen die anders over de situatie denken.

Als burgemeester leef ik mee met u allemaal. Met ouders die hun kind van school moeten houden na een besmetting in de klas. Met patiënten die langer op hun operatie moeten wachten. Met inwoners die zich hadden verheugd op een knallend verjaarsfeest. Met ondernemers, vooral die in de horeca, die hun zaak weer vroeger moeten sluiten.

Natuurlijk denken we allemaal niet hetzelfde over deze situatie en wat de oplossing is. Toch wil ik graag met iedereen in gesprek blijven. Ik wil u graag oproepen om hetzelfde te doen. Te blijven luisteren naar de ander, ook al heeft hij of zij een andere mening. Want of we het willen of niet: we zitten samen in dit schuitje. Uiteindelijk moeten we hier toch samen doorheen.

Met vriendelijke groet,
Carla Breuer
Burgemeester

Ga naar het begin