Brief burgemeester aan 18-jarigen

9 maart

"Op 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Jij mag dan voor het eerst stemmen. Dat is jouw kans om mee te beslissen"

Beste lezer,

Op 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Jij mag dan voor het eerst stemmen. Dat is jouw kans om mee te beslissen wie de 150 nieuwe leden van de Tweede Kamer worden.

Hoe werkt het?

Heel simpel. Je krijgt vanzelf een stempas thuisgestuurd. Die neem je, met jouw ID (rijbewijs, paspoort of identiteitskaart) mee naar het stembureau. Daar krijg je een stembiljet. Hierop maak je het vakje voor de naam van jouw favoriete kandidaat rood. Daarna stop je het biljet in de stembus.

Waar en wanneer kan ik stemmen?

Je krijgt een lijst thuis met adressen van alle stembureaus in onze gemeente. Daar kun je op 17 maart stemmen, van half 8 ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds. 

Stemmen en Corona

Door Corona gelden er speciale maatregelen. Zo doe je een gezondheidscheck voordat je gaat stemmen. Bij klachten ga je niet naar een stemlokaal. Je kunt dan iemand anders vragen om jouw stem uit te brengen. Dat heet machtigen. Kijk op de achterkant van je stempas hoe je dat doet. Als je tot een risicogroep behoort, kun je ook stemmen op 15 en 16 maart. Bekijk op onze verkiezingspagina waar dit kan. 

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met de gemeente, via verkiezingen@hltsamen.nl of 14 0252. Meer informatie over de verkiezingen vind je op de verkiezingspagina.

Stemmen is geen plicht, maar een recht. Maak er gebruik van want #elkestemtelt!

Met vriendelijke groet,
Carla Breuer
Burgemeester

Ga naar het begin