Ga naar de inhoud

Bespaar geld én energie met de energiebon, een subsidie of een lening

3 april

Iedereen met een lager inkomen krijgt een energiebon van € 175,-

Wilt u geld en energie besparen? Dan hebben wij goed nieuws. Er zijn subsidies en leningen om uw huis te isoleren. En voor mensen met een lager inkomen zijn er extra mogelijkheden.

Energiebon van € 175,-

Iedereen met een lager inkomen krijgt een energiebon van € 175,-. Met de energiebon kunt u energiebesparende producten kopen, zoals tochtstrips, radiatorfolie, ledlampen of een waterbesparende douchekop. Ook kunt u de bon gebruiken bij de aanschaf van een energiezuinig apparaat, bijvoorbeeld een koelkast. Bekijk onze website of u in aanmerking komt en vraag de bon aan.

Leningen en subsidie om uw huis energiezuiniger te maken

Bent u van plan om grotere maatregelen te nemen, zoals het isoleren van uw vloer of dak, nieuw glas of zonnepanelen? Dan kunt u verschillende leningen of subsidies aanvragen. We zetten de belangrijkste voor u op een rij.

Subsidie

Voor grote maatregelen om uw huis te isoleren kunt u 15% of 30% subsidie krijgen bij de Rijksoverheid. Dit is de ISDE-subsidie.

Leningen

Als u met een lening uw huis energiezuiniger maakt, heeft u lagere kosten. Uw energierekening wordt dan lager. U kunt dan de maandelijkse aflossing en rente terugbetalen van het geld dat u overhoudt.

  • Lening met 0% rente voor lage inkomens

Als uw gezamenlijk (bruto) inkomen lager is dan € 60.000 per jaar, kunt u een speciale lening afsluiten via het Nationaal Warmtefonds. U hoeft dan geen rente te betalen. Er is ook een lening voor mensen die anders niet kunnen lenen.

  • Lening via de gemeente

U kunt bij de gemeente een lening krijgen tegen 1,7% rente. Deze lening is voor alle inkomens.

  • Lening via het Nationaal Warmtefonds

Is uw gezamenlijk (bruto) inkomen hoger dan € 60.000, dan kunt u ook bij het Nationaal Warmtefonds geld lenen, tegen een rente tussen de 3,9 en 4,35%.

Meer informatie over de energiebon, subsidie en leningen

U vindt alle informatie over de energiebon, leningen en subsidie op onze website

Ga naar het begin